Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ομάδα παιδιών από την Ερμιόνη συμμετέχουν με μια εξαιρετική κατασκευή στον 5ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής


Η ομάδα μαθητών του Φροντιστηρίου Μ.Ε. ΘΕΤΙΚΟ Σωτηρία Βόντα, Κωνσταντίνα Κρητικού, Νίκος Κωνσταντίνου και Λάζαρος Κρητικός παρουσίασαν την κατασκευή τους το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στον πολυχώρο Φουγάρο, στο Ναύπλιο.
Το διαγωνισμό συνδιοργανώνουν, ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής  Σταύρος Κωτσάκης, ως υπεύθυνος της WRO Hellas στην Πελοπόννησο και ο Δήμος Ναυπλιέων, με την υποστήριξη των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Αργολίδας και σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas.
Στον περιφερειακό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής συμμετείχαν περισσότεροι από 220 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Πελοπόννησο.
Η ομάδα της Ερμιόνης απέσπασε πολύ καλές κριτικές και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών.
Ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί τους και τους ζητήσαμε να μας μιλήσουν γι αυτήν την προσπάθειά τους.

Διαβάστε  τι μας είπαν:

Την απόφαση συμμετοχής στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής της WRO την πήραμε καθοδηγούμενοι από τον φροντιστηριακό καθηγητή μας Ανδρέα Κρητικό, μαθηματικό, ο οποίος με το φροντιστήριο ΘΕΤΙΚΟ ανέλαβε το κόστος, τον συντονισμό και την παρουσίαση της εργασίας μας.
 
Επιλέξαμε την κατασκευή θερμοκηπίου που θα λειτουργεί με αυτονομία από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αφού το θέμα του διαγωνισμού για το Λύκειο ήταν «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ».
Στην κατασκευή μας συλλέγουμε την ηλιακή ενέργεια με panels καθώς επίσης και το βρόχινο νερό που κατόπιν με φυσική ροή καλύπτει τις ανάγκες της καλλιέργειας. Το πότισμα γίνεται με αισθητήρα υγρασίας και η θερμοκρασία ελέγχεται με αισθητήρες θερμότητας. Ο αερισμός, η ψύξη και η θέρμανση του χώρου, το πότισμα και όλες γενικά οι λειτουργίες γίνονται απολύτως αυτοματοποιημένα καθώς το πρόγραμμά μας αξιολογεί τα δεδομένα των αισθητήρων. 
   
Όλη η κατασκευή έγινε από την ομάδα μας και ο προγραμματισμός επίσης από εμάς με την βοήθεια και τον συντονισμό των προπονητών μας Γιώργου Αλεξάκου και Βασίλη Δημαράκη.
Είναι μια σημαντική εμπειρία γιατί μας προσφέρει νέα γνώση, ομαδική δουλειά, γνωριμίες με παιδιά που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα, εξοικείωση με την άμεση επίλυση προβλημάτων που συχνά αναφύονται.


Γενικά είμαστε πολύ χαρούμενοι και θα το επιχειρήσουμε ξανά. 
Στον προκριματικό διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου το Σάββατο 24-2-2018 η προσπάθειά μας απέσπασε θετικά σχόλια και κριτικές και το Θερμοκήπιό μας είχε μεγάλη επισκεψιμότητα και οι επισκέπτες με ενδιαφέρον παρακολουθούσαν την αυτοματοποιημένη λειτουργία του.
Η επιβράβευση από τον καθηγητή κ. Μανώλη Ουάλας και η πρόσκλησή του να παρουσιάσουμε την εργασία μας στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μας ενθουσίασε, μας ξεκούρασε από την πολύμηνη προσπάθεια και μας έδωσε νέες προοπτικές.
Ετοιμαζόμαστε για την τελική φάση του διαγωνισμού την Κυριακή 4-3-2018 στο Γαλάτσι και ελπίζουμε στο καλύτερο.


Συγχαρητήρια παιδιά,  καλή επιτυχία!!
Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης