Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Ο δικός μας Γιάννης Τσαρούχης, έργα του από τις συλλογές του ΠΛΙ

Ναύπλιο: Έργα του Γιάννη Τσαρούχη στο παιδικό μουσείο "ΣΤΑΘΜΟΣ"
 Στο χώρο του παιδικού μουσείου ΄΄ΣΤΑΘΜΟΣ΄΄ του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, στο Ναύπλιο, λειτουργεί από σήμερα έκθεση έργων του Γιάννη Τσαρούχη.
Τίτλος της έκθεσης ΄΄Ο δικός μας Γιάννης Τσαρούχης, έργα του από τις συλλογές του ΠΛΙ΄΄ είναι ανοιχτή για το κοινό τις Κυριακές ενώ ήδη την επισκέπτονται σχολεία της Αργολίδας και άλλων περιοχών.
‘Όπως είπε στην ΕΡΤ Τρίπολης ο διευθυντής του Π.Λ.Ι. Κανέλλος Κανελλόπουλος ΄΄ ο Γιάννης Τσαρούχης είχε στενή σχέση με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα λόγω της συνεργασίας του με την πρόεδρο του ΠΛΙ κ. Ιωάννα Παπαντωνίου, γνωστή ενδυματολόγο. Από τη δεκαετία του 80 είχε δωρίσει στο Ίδρυμα διάφορα αντικείμενα καθώς και έργα-ενδυμασίες που ο ίδιος είχε δημιουργήσει.

Μεταξύ αυτών και μια ενδυμασία που είχε φορέσει η Μαρία Κάλλας στο ρόλο της Μήδειας , σε παράσταση του 1955 στο Τέξας( φωτο).

Για την προσωπικότητα και το έργο του Γιάννη Τσαρούχη μίλησε και η πρόεδρος του ΄΄Ιδρύματος Γιάννης Τσαρούχης ΄΄ κ. Νίκη Γρυπάρη η οποία τόνισε τη συμβολή του ιδρύματος -Μουσείου( είναι στο Μαρούσι) στο να γνωρίσει το ευρύ κοινό το έργο , αλλά και τον χώρο όπου δημιούργησε πολλά έργα του ο σπουδαίος Γιάννης Τσαρούχης.

Γιάννης Γαλανόπουλος

Πηγή: ert.gr
argolikeseidhseis