Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

«Σύγχρονη Κοσμολογία: Η Δημιουργία και η εξέλιξη του Σύμπαντος» στο Ναύπλιο

Η Δημιουργία και η εξέλιξη του Σύμπαντος στο Ναύπλιο
Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών, διοργανώνουν το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, στις 11.00 πμ, στην αίθουσα του Βουλευτικού ομιλία με θέμα «Σύγχρονη Κοσμολογία: Η Δημιουργία και η εξέλιξη του Σύμπαντος», με κεντρικό ομιλητή τον Δρ. Σπύρο Βασιλάκο, Ερευνητή της Ακαδημίας Αθηνών.
Ο ομιλητής είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες Κοσμολόγους, που θα έχουν την σπάνια ευκαιρία να συναντήσουν, όσοι δημότες, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες, παραβρεθούν στην εκδήλωση.



Ο Εν λόγω - διεθνώς καταξιωμένος Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών, θα πραγματοποιήσει μια εκλαϊκευτική και άκρως συναρπαστική ομιλία τόσο για την δημιουργία όσο και για την εξέλιξη του Σύμπαντος

Κατά την διάρκεια της ανωτέρω εκδήλωσης, ο Δρ. Σπύρος Βασιλάκος θα αναλύσει με απόλυτα κατανοητό τρόπο στο κοινό, τη σημασία των σημαντικότερων ανακαλύψεων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην Κοσμολογία, οι οποίες άλλαξαν ριζικά την αντίληψη που είχε ο άνθρωπος για το Σύμπαν.

Τον σπουδαίο Αστρονόμο-Αστροφυσικό Δρ. Σπύρο Βασιλάκο, θα προλογίσει ο συνάδελφός του και διάσημος Ηλιοφυσικός Δρ. Μανώλης Γεωργούλης -επικεφαλής της Πανευρωπαϊκής ομάδας πρόγνωσης Διαστημικού Καιρού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη