Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

καλό σου ταξίδι καουμπόι..

Απάντηση Αποστόλου στην Επίκαιρη Ερώτηση Ανδριανού στη Βουλή για αποζημίωση σε ελιές και κλημεντίνες, Ανάβαλο, και ασφαλίσιμους κινδύνους από ΕΛΓΑ.



Ναύπλιο, 7 Φεβρουαρίου 2016


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Απάντηση Αποστόλου στην Επίκαιρη Ερώτηση Ανδριανού στη Βουλή για αποζημίωση σε ελιές και κλημεντίνες, Ανάβαλο, και ασφαλίσιμους κινδύνους από ΕΛΓΑ.

Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση με θέμα την ανάγκη αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών και παραγωγών κλημεντίνης στην Αργολίδα και σε άλλες περιοχές της χώρας που είχε υποβάλει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ο κ. Ανδριανός στην πρωτολογία του ανέφερε τα εξής:

κατόπιν καταγγελιών:


Απαγορεύτηκε η διαφήμιση και προβολή συγκεκριμένων προϊόντων για παιδιά

Απαγορεύτηκε με απόφαση του υπουργείου Οικονομίας η εμπορική προβολή συγκεκριμένων προϊόντων, στο πλαίσιο της προστασίας της ψυχικής υγείας των παιδιών.
Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου, κατόπιν καταγγελιών που υπεβλήθησαν στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, τις οποίες εν συνεχεία ο γενικός γραμματέας, Αντώνης Παπαδεράκης διαβίβασε στην Επιτροπή Προστασίας Ανηλίκων, σχετικά με καταναλωτικά προϊόντα που απευθύνονταν σε ανήλικους, ο υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου στη βάση γνωμοδότησης της Επιτροπής, υπέγραψε σχετική απόφαση σύμφωνα με την οποία:
- Δεν θα περιλαμβάνονται προϊόντα, όπως το σακίδιο πλάτης με απεικόνιση γλειφιτζουριού και επιγραφή «Lick it slowly» και άλλα παρόμοια, σε καταστήματα παιχνιδιών, σε παιδικά τμήματα καταστημάτων και σε έντυπα/ φυλλάδια/ e-shops, που απευθύνονται σε ανήλικους καταναλωτές και ιδίως σε παιδιά κάτω των 14 ετών. Το σκεπτικό της γνωμοδότησης της Επιτροπής, αναφέρει ότι προϊόντα που με εικονικές αναπαραστάσεις εκπέμπουν εμμέσως ή ευθέως μηνύματα με σεξουαλικό περιεχόμενο, στο πλαίσιο εμπορικής πρακτικής και όχι ως

...του γιατρού!

Προς:
1) Ε.Ο.Π.Υ.Υ
Υπεύθυνο Τμήματος Φαρμάκου
Λεωφόρος Κηφισίας, 39
Αμαρούσιο Αττικής
2) Υπουργείο Υγείας
κο. Ανδρέα Ξανθό
Υπουργό Υγείας
κο. Παύλο Πολάκη
Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας
Αριστοτέλους, 17
Αθήνα
          Αθήνα, 06.02.2017
Α.Π. 17738

Θέμα: «Ο ΙΣΑ ζητά την άμεση ενημέρωση για την αναγραφή στην συνταγή του προσδόκιμου χρόνου επιβίωσης»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πληροφορήθηκε ότι στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε συνταγές σκευασμάτων τα οποία συνταγογραφούν συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες που αφορούν σκευάσματα σοβαρών παθήσεων, όπως κακοήθειες, απαιτείται η αναγραφή του προσδόκιμου χρόνου επιβίωσης του ασθενή προκειμένου να ολοκληρωθεί η συνταγογράφηση.
Στην περίπτωση που πρόκειται για οδηγία η οποία υποχρεώνει τους γιατρούς να αναγράφουν τον προσδόκιμο χρόνο επιβίωσης του ασθενή τους, ζητούμε να αποσυρθεί άμεσα, καθώς μόνο ως απαράδεκτη θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η αναγραφή τούτη στην συνταγή του ασθενή. Είναι πραγματικά έξω από τα πλαίσια της λογικής και της ηθικής την στιγμή που ο ασθενής παραλαμβάνει την συνταγή για την χορήγηση του φαρμάκου του, να αναγράφεται σε αυτήν ότι του «απομένει» ελάχιστος χρόνος ζωής.
Ο ΙΣΑ αναμένει τις άμεσες ενέργειες σας για το πρωτοφανές αυτό ζήτημα.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


Έλλη Βασιλάκη



ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 


ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 



Δημήτρης Τουτουντζής 

  
Όταν τα καράβια μας αρμένιζαν έξω από τον Αϊ-Στράτη, βλέπουν μια αλαμάνα (είδος μικρού ιστιοφόρου πλοίου) με τούρκικη σημαία. Ένα σπετσιώτικο, για να την ξεγελάσει, σηκώνει και αυτό τούρκικη σημαία και κάνει να την πλησιάσει. Αλλά η αλαμάνα τότε προσπαθεί να απομακρυνθεί και βλέποντας πως δεν μπορούσε να ξεφύγει, το πλήρωμά της, τη ρίχνει στα ρηχά στον κόρφο που βρίσκεται πίσω από τη μικρή πολιτεία του νησιού. Βγαίνει στην ξηρά και ταμπουρώνεται στα βράχια. Βλέπουν το «τούρκικο» μπρίκι να κατεβάζει τις σκαμπαβίες του και να τις γεμίζει αρματωμένους. Ετοιμάζονται να αντισταθούν, αλλά κοιτάζοντας τις φορεσιές τους παραξενεύονται γιατί δε μοιάζουν με τούρκικες.

    Ο Σταματάρας που ήταν αρχηγός εκείνων που ξεμπάρκαραν από την αλαμάνα, γιατί όπως θα δούμε ήταν και αυτοί Έλληνες, λέει στους άλλους:

    -Για σταθείτε, βρε παιδιά, να δούμε τι σόι άνθρωποι είναι, γιατί σαν Έλληνες μου φαίνονται.

    Βάζοντας τις παλάμες του χωνί στο στόμα, τους φωνάζει:

    -Τι είσαστε εσείς, βρε;

    -Σπετσιώτες.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

H Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης για δεύτερη χρονιά διοργανώνει ένα δρομικό έθιμο με τίτλο: ''Το Γαϊτανάκι της άνοιξης & των χρωμάτων ''



H Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης για δεύτερη χρονιά διοργανώνει ένα δρομικό έθιμο με τίτλο: ''Το Γαϊτανάκι της άνοιξης & των χρωμάτων '' .

Σας προσκαλούμε λοιπόν, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 να φορέσετε το πιο όμορφο χαμόγελο σας και να έρθετε μασκαρεμένοι στην πιο αποκριάτικη ''πομπή'' των ημερών !!! 

Με ζωντανή μουσική & ολόφωτα χρώματα όλοι μαζί προσπαθούμε να δημιουργήσουμε την πιο χρωματιστή και ξεχωριστή μουσικά & χορευτικά ημέρα του χρόνου !!! :) 

Ώρα έναρξης : 11 π.μ. από την αίθουσα της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης !!! Σας περιμένουμε όλους !!! #χοερ #γαιτανάκι2017




Διάλεξη του Michel Brunet: Η προέλευση και η ιστορία του ανθρώπινου γένους

Διάλεξη του Michel Brunet


MEGARON PLUS

Σε συνεργασία με το Centre National de la Recherche Scientifique, τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο

Κύκλος διαλέξεων του CNRS: Ξεπερνώντας τα σύνορα της γνώσης
Η προέλευση και η ιστορία του ανθρώπινου γένους
«Είμαστε όλοι αφρικανοί - Αυτά που ξέρουμε... αυτά που νομίζουμε ότι ξέρουμε και... αυτά που αγνοούμε»

Ομιλητής: Michel Brunet, Καθηγητής του Collège de France στην Έδρα της Παλαιοανθρωπολογίας, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Poitiers, πρώην Διευθυντής της μικτής ερευνητικής μονάδας Γεωβιολογίας, Βιοχρονολογίας και Παλαιοντολογίας του CNRS (2000 - 2007).

ΑΡΛΕΚΙΝΟΙ ΚΑΙ ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΟΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΤΡΙΩΔΙΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Ξενάγηση των μελών και φίλων του Ερμιονικού Συνδέσμου στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνών

ΕΠΙΣΚΕΨΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ


Την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί ΔΩΡΕΑΝ ξενάγηση των μελών και φίλων του Ερμιονικού Συνδέσμου στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνών (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής), στην οδό Σταδίου. 
Στο Μουσείο, μεταξύ άλλων κειμηλίων, φυλάσσονται τ’ άρματα των Μητσαίων καθώς και άλλων πρωταγωνιστών της Γ’ «εν Ερμιόνη» Εθνοσυνέλευσης  (Κολοκοτρώνη, Σισίνη, Νικηταρά κ.ά.)
Τόπος και ώρα συνάντησης: προαύλιο Παλαιάς Βουλής στην πλατεία Κολοκοτρώνη επί της οδού Σταδίου, στις 11.00 π.μ.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Help a Dane - Greece


Κάθε χρόνο, χιλιάδες Δανοί ταξιδεύουν σε ηλιόλουστους προορισμούς για διακοπές. Δυστυχώς, πολλοί από αυτούς επιστρέφουν στο σπίτι με ένα ηλιακό έγκαυμα. Τα ηλιακά εγκαύματα είναι επώδυνα βραχυπρόθεσμα και αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος σε μακροπρόθεσμη βάση.

Το παρόν είναι μια έκκληση για βοήθεια.

Μπορείτε να βοηθήσετε την δανέζικη Εκστρατεία Sun Safety στην πρόληψη εγκαυμάτων και θανατηφόρου καρκίνου του δέρματος υπενθυμίζοντάς τους Δανούς την σκιά, το καπέλο και το αντηλιακό.

ομορφιές - φυλαχτά

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΟΥΡΝΩΝ.


Ένα έργο που λύνει οριστικά το χρόνιο πρόβλημα του κεντρικού δρόμου των Φούρνων ξεκίνησε και φτάνει στο τέλος του. Ο δρόμος σε κάθε βροχή γινόταν ποτάμι μη επιτρέποντας στους κατοίκους να πάνε στα σπίτια τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη είχε γίνει και είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη θητεία μου ως Δημάρχου (2006-2010), αλλά δε συνεχίστηκε από τη Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Καμιζή. 
Συγχρόνως, η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. αντικαθιστά τα δίκτυα ύδρευσης και τα φρεάτια υδρομετρητών. 
Για άλλη μια φορά είμαστε πιστοί και υλοποιούμε το πρόγραμμά μας. 

Δημόσια θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και στους εργαζόμενους που συμβάλλουν στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των Δημοτών μας.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας


Δημήτρης Σφυρής

Τσικνοπέμπτη στο Κρανίδι


Γκόλφω στο ARTIKI για το "Ειδικό Σχολείο Ερμιονίδας"

Η Γκόλφω και οι "συγγενείς" της ανεβαίνουν ξανά στη σκηνή του Πολυχώρου ARTIKI  για να ενισχύσουν το "Ειδικό Σχολείο Ερμιονίδας" και χρειάζονται την στήριξη όλων μας !
Είσοδος: 7 ευρώ
Κρατήσεις: 698 698 2224
Ώρα Έναρξης: 8:30

Το γέλιο ξεκινά με το τρίτο "βέλασμα" !

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Διδύμων από την Ομάδα της Δυνατής Ερμιονίδας Διδύμων

Δίδυμα 02/02/2017

Κύριε Πρόεδρε, θα θέλαμε να σας ευχηθούμε Καλή και Δημιουργική Χρονιά. Eυχόμαστε το 2017 να είναι μια νέα αρχή και επιτέλους να δούμε στο χωριό μας να γίνεται ουσιαστικό έργο και όχι εικόνα εγκατάλειψης που επικρατεί μέχρι σήμερα.

1) Θα ξεκινήσουμε με ένα σοβαρό θέμα και επείγον! Με την στροφή (φαράγγι) στο δρόμο του Σαλαντίου. Ξεκινήσατε εργασίες αποκατάστασης λόγω επικινδυνότητας ; Χωρίς να έχετε πάρει απόφαση Τοπικού Συμβουλίου, ούτε Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε κάποια σχετική άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες . Η Δυνατή Ερμιονίδα έστειλε επιστολή στον κ. Δήμαρχο ζητώντας ενημέρωση. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Δήμαρχος μας απάντησε ότι μια ομάδα Δημοτών αναλαμβάνει το κόστος αποκατάστασης στο συγκεκριμένο σημείο και λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης πήραν προφορική άδεια από την Δασική Υπηρεσία έως ότου πάρουν την κανονική άδεια. Και ερωτούμε: Κάνατε αποδοχή δωρεάς ; Πήρατε απόφαση Τοπικού Συμβουλίου ;Πήρατε απόφαση Δημοτικού Συμβούλιου ; Με ποιό δικαίωμα καταργείτε τους νόμους του κράτους ; Και για να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας, είμαστε υπέρ της αποκατάστασης, είμαστε υπέρ της διαφάνειας. Θα πρέπει όμως κάποια στιγμή να καταλάβετε ότι είστε διαχειριστές και όχι ιδιοκτήτες. Μετά από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις υπήρξαν αρκετές κατολισθήσεις, ιδιαίτερα επικίνδυνες. Μαζευτείτε και πηγαίνετε να φτιάξετε την ζημιά που προκαλέσατε είτε με τον νόμο είτε όπως ξέρετε. 

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ   ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Στη συνεδρίαση του  ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας της 31-01-2017 συζητήθηκε το  θέμα για την συμμετοχή του Δήμου μας στις Εκθέσεις Τουρισμού στη Μόσχα και το Μιλάνο το Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2017 αντίστοιχα..
Στην τοποθέτησή μας, αφού πήραμε θέση υπέρ της συμμετοχής, κάναμε λόγο για την ανάγκη τουριστικής προβολής του Δήμου μας και τονίσαμε πως,  κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2017, είχαμε σαν παράταξη εκφράσει τις ανησυχίες  γιατί δεν είχε προβλεφτεί σχεδόν κανένα ποσό για το ζήτημα αυτό.


Κάθε λοιπόν συζήτηση για ένα θέμα που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την επαρχία μας τόσο για την αναπτυξιακή διαδικασία όσο και για τις δυνατότητες προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Ερμιονίδας είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη.

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας, σχετικά με τη σημασία και την αξία των παρεξηγημένων αυτών οικοσυστημάτων. Η συγκεκριμένη μέρα σηματοδοτεί την ημερομηνία υιοθέτησης της Σύμβασης που υπογράφτηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1971, στην ιρανική πόλη Ραμσάρ, στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας.  

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ανδριανός στην εκδήλωση της Τ.Ο Ερμιονίδας της Νέας Δημοκρατίας στο Κρανίδι




Ναύπλιο, 31 Ιανουαρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανδριανός στην εκδήλωση της Τ.Ο Ερμιονίδας της Νέας Δημοκρατίας στο Κρανίδι: Σ' αυτή τη μάχη, έχουμε τα επιχειρήματα, έχουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Μακρυά από τον λαϊκισμό και τις κούφιες υποσχέσεις, μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Προτείνουμε στους Έλληνες ένα συμβόλαιο ειλικρίνειας και αποτελέσματος. Στόχος μας είναι πάνω απ' όλα, να χτίσουμε ξανά, βήμα προς βήμα, το κεφάλαιο εμπιστοσύνης που χρειάζεται η πατρίδα μας για να προχωρήσει μπροστά.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στην εκδήλωση κοπής πίτας της Τ.Ο. Ερμονίδας του κόμματος που έγινε στο Κρανίδι.
Ο κ. Ανδριανός μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

“Καλή και δημιουργική χρονιά σε σας και τις οικογένειές σας και καλή δύναμη στην κοινή μας προσπάθεια για να απαλλαγεί η χώρα απ' αυτήν την κυβέρνηση που ακολουθεί μια καταστροφική πολιτική και να μπει ξανά η χώρα σε τροχιά προκοπής και ανάπτυξης.

Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας !

πρότεινε το άρθρο η Έλλη Βασιλάκη

Εκπαιδευτική Ρομποτική για παιδιά


Η Ρομποτική σήμερα θεωρείται ως το τέταρτο R της μάθησης «Reading, wRriting aRithmatic and Robotics», που οι σύγχρονοι μαθητές πρέπει να κατακτήσουν για να επιτύχουν σε έναν κόσμο βασισμένο στην τεχνολογία και άκρως ανταγωνιστικό.  Η Ρομποτική ενσωματώνει όλα τα πεδία του STEM (Science, Technology Engineering, Mathematic). Οι εκπαιδευτικές δράσεις Ρομποτικής, με το διεπιστημονικό χαρακτήρα που έχουν, δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να προσεγγίσουν βιωματικά περιοχές, όπως μηχανική, ηλεκτρονική, αυτόματο έλεγχο, επιστήμες των υπολογιστών, της τεχνολογίας, των μαθηματικών, της φυσικής, αλλά και της αρχιτεκτονικής (STEAM).

«ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ»ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ  


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σάββατο στις 28 Ιανουαρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Β’ Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου η Δημοτική Παράταξη «ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ» - Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας, διοργάνωσε θεματική εκδήλωση, αφιερωμένη στον πολιτισμό και στην ιστορία του τόπου μας. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν ο ρόλος της Ερμιονίδας κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821 και η Γ’ Εθνοσυνέλευση του 1827 στην Ερμιόνη. Οι εισηγητές – ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Μιχάλης Ζώσης – καθηγητής φιλόλογος και τέως Γυμνασιάρχης που παρουσίασε τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα της επαναστατικής περιόδου στην Ερμιονίδα καθώς και τους ήρωες της Ερμιονίδας, ο κ. Γεώργιος Κόνδης – καθηγητής κοινωνιολόγος, Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας
Ναυπλίου, Κρανιδίου, ο οποίος παρουσίασε σημαντικά κοινωνικά, οικονομικά και ιστορικά στοιχεία κατά την προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο στον τόπο μας στην Ερμιονίδα. Στην συνέχεια ακολούθησε εισήγηση της κ. Μαρίας Οικονόμου – αρχιτέκτων, μηχανικού που παρουσίασε την ιστορία της ανάδειξης και αξιοποίησης του κτιρίου που στεγάζει το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης, κτίριο ιστορικό στο οποίο πραγματοποιήθηκε η Γ’ Εθνοσυνέλευση το 1827, καθώς και τα αρχιτεκτονικά στοιχεία που τηρήθηκαν κατά την αναστήλωσή του με βάση τις οδηγίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο Δημοτικός Σύμβουλος
και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης κ. Τάσος Γ. Λάμπρου