Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ ΜΑΣΣΗΤΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προς 
     Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και 
                                                Κλιματικής  Αλλαγής ΥΠΕΚΑ                                                                                                        ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
          Γραφείο Δημάρχου Δήμου Ερμιονίδας
         Βουλευτές Νομού Αργολίδας
          ΜΜΕ
ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ ΜΑΣΣΗΤΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ
Kρανίδι 16/11/2017
Την προηγούμενη εβδομάδα το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής γνωστοποίησε νέο προτεινόμενο σχέδιο νόμου προς διαβούλευση με αντικείμενο την κατάργηση των άμισθων υποθηκοφυλακείων και την  σύσταση «ενιαίου φορέα κτηματολογίου» , αυτό δημιουργεί μια νέα κατάσταση, με μια νέα περιφερειακή έδρα κτηματολογίου στην Τρίπολη με παράλληλες υπηρεσίες στις έδρες των νομών (των περιφερειακών ενοτήτων), στην περίπτωση μας στο Ναύπλιο, θα μεταφερθούν όλα τα υποθηκοφυλακεία  του Νομού Αργολίδας.

Σε ότι μας αφορά καταθέτουμε τις απόψεις μας και συμβάλλουμε στην διαβούλευση , ευαισθητοποιούμε την τοπική μας κοινωνία.


Το προτεινόμενο νομοσχέδιο αποτελεί ένα γραφειοκρατικό συγκεντρωτικό τερατούργημα που καταστρατηγεί τα θεμελιώδη δικαιώματα των δημοτών, των πολιτών της Ερμιονίδας.

Το θέμα του σχεδίου νόμου περί κατάργησης των υποθηκοφυλακείων πρέπει να απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας , τους Βουλευτές του νομού μας και τους κοινωνικούς-επαγγελματικούς φορείς της Ερμιονίδας.   

Διαφωνούμε κατηγορηματικά με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου για τους εξής λόγους :

Α) Αντί η κυβέρνηση να υπηρετεί την πάγια θέση των φορέων της αυτοδιοίκησης για ουσιαστική αποκέντρωση υπηρεσιών συνεχίζει την γραφειοκρατική υπερσυγκεντρωση υπηρεσιών που θα ταλαιπωρήσουν τους πολίτες , αυξάνουν το κόστος της εξυπηρέτηση στους και δημιουργούν υπερσυγκεντρωτικούς διοικητικούς θεσμούς που ιστορικά έχουν αποτύχει στα κράτη που έχουν εφαρμοστεί.

Β) Προτείνει κατάργηση των άμισθων υποθηκοφυλακείων δημιουργία ενιαίου φορέα κτηματογράφησης, χωρίς να έχει ξεκινήσει η διαδικασία του κτηματολογίου στον Δήμο Ερμιονίδας. Χωρίς κτηματογράφηση στην Ερμιονίδα είναι οικονομικό, νομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα η μεταφορά του υποθηκοφυλακείου στο Ναύπλιο. Άρα γεννιούνται πολλά ερωτήματα πως θα γίνει κτηματογράφηση της Ερμιονίδας με καταργημένο και μεταφερόμενο υποθηκοφυλάκειο Κρανιδίου. Κανείς λογικός και σκεπτόμενος άνθρωπος δεν μπορεί να το αποφασίσει αυτό !!!!

Γ) Διαφωνούμε με την κατάργηση των άμισθων υποθηκοφυλακείων , με αυτό τον τρόπο, με αυτές τις προϋποθέσεις  γιατί δημιουργείται ένας γραφειοκρατικός «ενιαίος φορέας κτηματολογίου» άρα μια νέα γενιά δημοσίων υπαλλήλων , μια νέα δημόσια υπηρεσία , με νέες υπαλληλικές εξαρτήσεις που δεν την έχουμε ανάγκη στην σύγχρονη κοινωνική – οικονομική πραγματικότητα της πατρίδας μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε αντίθετοι στην κτηματογράφηση , η οποία άμεσα απαιτείται να ξεκινήσει στην Ερμιονίδα , με μια προϋπόθεση ίδρυση και λειτουργία γραφείου κτηματολογίου στην Ερμιονίδα στην προοπτική σταδιακής αντικατάσταση του  υποθηκοφυλακείο Μάσσητος όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα σε άλλους Δήμους της χώρας.

Δ) Επιτέλους κάποιοι απαιτείται να κατανοήσουν ότι η τοπική κοινωνία της Ερμιονίδας είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής της. Δεν επιθυμούμε να συνεχιστεί το γαϊτανάκι των καταργήσεων υπηρεσιών και της μεταφοράς αυτών στην έδρα του Νομού. Αυτή η λογική της υπερσυγκέντρωσης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση των περιφερειακών δήμων και ευρύτερα των τοπικών μας περιοχών. Εμείς θα υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας , δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την λογική της καταστροφικής συρρίκνωσης και υδροκέφαλου υπερσυγκεντρωτισμού .

Καλώ όλους να πάρουν θέση , να διατυπώσουν τον προβληματισμό τους και να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση για να ανατραπεί αυτή η επιλογή , αυτή η αντιμεταρρύθμιση που καταστρατηγεί τα δικαιώματα μας και υποβαθμίσει τον τόπο μας. 











Για τη Δημοτική Παράταξη

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Ο επικεφαλής

Τάσος Γ. Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας