Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΣΥΕΡ : Ερώτημα προς Δ. Σφυρή

Κύριε Δήμαρχε, μετά από όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, προστάτευσε τα συμφέροντα των Δημοτών, μην πληρώνεις την εταιρία και κάλεσέ την άμεσα να διορθώσει αυτή τα λάθη που διέπραξε και όχι οι Δημότες μας.
Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
η διπροσωπία και η διγλωσσία του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Σφυρή έχει ξεπεράσει κάθε όριο αλήθειας, λογικής και νομιμότητας.
Και το ερώτημά μου είναι, πως θα μπορέσει να πείσει ο κ. Δημήτρης Σφυρής τους Δημότες μας ότι αυτή του η ενέργεια, δηλαδή τα νέα χαράτσια επί των τετραγωνικών μέτρων των οικιών και των καταστημάτων είναι ηθική και νόμιμη, όταν πριν έξι χρόνια, το 2011, ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας την έκδοση ψηφίσματος ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ για όλους τους Έλληνες.
Βλέπε την ομόφωνη απόφαση 274/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, με απόντα τον τότε Δήμαρχο Ερμιονίδας, μετά από την πρόταση και εισήγηση του κ.Δημήτρη Σφυρή:

ΛΑΜΠΡΟΥ 6-10-2017 1.png
ΛΑΜΠΡΟΥ 6-10-2017 2
ΛΑΜΠΡΟΥ 6-10-2017 3
Σήμερα το 2017, μετά από 7 χρόνια μνημονίων, εξαθλίωσης και χαρατσιών της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΕΡ στους Δημότες μας, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής, ο οποίος ήταν τότε λάβρος ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ, επιβάλει αυτός νέα χαράτσια στους Δημότες μαςμέσω της ΔΕΗ.
Αυτός με τρεις απευθείας αναθέσεις των 60.000€, έδωσε εντολή στην ίδια εταιρία να «αεροφωτογραφίσει» τις ιδιοκτησίες των κατοίκων όλης της Ερμιονίδας, με σκοπό δήθεν να διορθωθούν τα τετραγωνικά που έχουν δηλωθεί στη ΔΕΗ.
Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής του κ. Δημάρχου είναι να δημιουργηθεί το σημερινό αλαλούμ, όπου οι ιδιοκτησίες αλλάζουν τετραγωνικά ανάλογα με τις «αεροφωτογραφίες» της εταιρίας και όχι με την πραγματικότητα.
Το ερώτημά μου είναι:
Κύριε Δήμαρχε, απορώ πως με την επαγγελματική σας ιδιότητα του έμπειρου αρχιτέκτονα, επιτρέψατε στην εταιρία να κάνει τόσα σοβαρά λάθη εις βάρος των Δημοτών μας.
Πολύ περισσότερο όταν τα Δικαστήρια σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, δεν πείθονται από τις «αεροφωτογραφίες» των εταιριών, αλλά ορίζουν με απόφασή τους πραγματογνώμονες μηχανικούς και ειδικούς επιστήμονες για επιτόπια αυτοψία και έλεγχο των τετραγωνικών και των ορίων των ιδιοκτησιών.
Εμείς σαν παράταξη καταψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρότασή σου, τόσο για τον τρόπο των απευθείας αναθέσεων στην ίδια εταιρία και την κατάτμηση της εργασίας, όσο και για την μεθοδολογία της καταμέτρησης των ιδιοκτησιών από «αέρος».
Σας είχαμε παρουσιάσει άλλους τρόπους που θα εξασφάλιζαν τα συμφέροντα των Δημοτών μας και τα έσοδα του Δήμου.
Κύριε Δήμαρχε, μετά από όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, ηθικά και νόμιμα, πρέπει να μην πληρώσεις την εταιρία και να την καλέσεις άμεσα να διορθώσει αυτή τα λάθη που διέπραξε και όχι οι Δημότες μας.
Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας