Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ερμιόνη-Επίτιμος Δημότης Ερμιονίδας ο ΠτΔ Πρ.Παυλόπουλος video


argolidaportal
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τα 190 χρόνια από την «κατ΄ επανάληψιν»(18 Ιανουαρίου έως 17 Μαρτίου 1827), Γ΄ Εθνοσυνέλευση της Ερμιόνης και έκανε τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής, μαρμάρινης πλάκας.
Ακολούθησε η τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο δημότη Ερμιονίδας και του δόθηκε το χρυσό κλειδί του Δήμου απ’ τον Δήμαρχο, Δημήτρη Σφυρή.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατα την ομιλία του έστειλε μήνυμα ενότητας τόσο για την Ελλάδα και για την Ε.Ε:
«Η ιστορία του έθνους μας και του λαού μας έχει καταδείξει ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά τα έχουμε επιτύχει ενωμένοι, ενώ κάθε διχασμός επέφερε επώδυνα πλήγματα ακόμη και στον εθνικό μας κορμό» και πρόσθεσε: «Έτσι και τώρα έχουμε χρέος, βεβαίως με σεβασμό στην ιδεολογική και πολιτική ιδιαιτερότητα καθεμιάς των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, να πορευθούμε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε την βαθιά κρίση που μαστίζει τον τόπο μας και τον λαό μας».



«Και μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο θέλω, καταλήγοντας, να τονίσω τούτο: Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τα 60 χρόνια από την αφετηρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως με την ευκαιρία της εμβληματικής Συνόδου Κορυφής της Ρώμης, την 25η Μαρτίου, είναι να θωρακίσουμε την ενότητά της. Και δεν αρκεί να μείνουμε σε διακηρύξεις» συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας υπογράμμισε πως «τούτη την κρίσιμη ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανάγκη από πραγματική βούληση και γενναίες αποφάσεις υπεράσπισης του μέλλοντός της» σημειώνοντας πως προς αυτή την κατεύθυνση η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να πρωτοστατήσει.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Υφυπουργός αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Τέρενς Κουίκ, οι βουλευτές Γιάννης Γκιόλας,Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης,ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης,ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Βασίλη Σιδέρης και Φάνης Σταφανόπουλος ,οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αναστάσιος Τζανής,Ελένη Παναγιωτοπούλου,Γιώργος Γαβρήλος και Γιάννης Σαρρής,ο επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης με την συζυγό του Μαριάννα,δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.