Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Οι άρχοντες και τα "ξένα κόλυβα"


Παρακολουθώ μια συζήτηση για τα εγκαίνια του γηπέδου Κρανιδίου.Το έργο ολοκληρώνεται και όλοι θέλουν το κατί τι τους στην δόξα ,της προσφοράς τους.
Κατα αρχήν τα χρήματα για όλα τα έργα ,είναι των Ελλήνων πολιτών.Απο τους φτωχότερους μεχρι τους πλουσιότερους.Είναι χρήματα ,απο τον ΦΠΑ,απο το φόρο εισοδήματος.,και απο τους απειρους αλλους φόρους που έχουν επιβάλλει  όλοι αυτοί που διεκδικουν την πατρότητα ,την ιδιοκτησία του έργου..
Αρα μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι τα έργα δεν ανήκουν ,ουτε στην ΝΔ,ούτε στο ΠΑΣΟΚ,ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ. και φυσικά στους εκπροσώπους τους..


Να υπενθυμίσω ότι όλοι οι αιρετοί,αμείβονται ,είτε βουλευτές είναι ,είτε αυτοδιοικητικοί.Εθελοντισμό μπορείς πλουσιοπάροχα να διαπιστώεις ,στους δημοτικούς συμβούλους,στα στελέχη των κοινοτήτων που δεν κατεχουν αλλη θέση άναντι  αμοιβής.,ή δεν εχουν οικονομικές σχεσεις με δημόσιο χρήμα .Υπάρχουν αρκετοί και τους εκτιμώ ιδιαίτερα.
Οι αμειβόμενες θέσεις στην αιρετή διοίκηση  είναι επαγγελματικου επίπεδου,βιοποριστικές ,για αυτό και συνήθως κανείς δεν αποποιείται την δημόσια αμοιβή,ούτε την προφέρει σε καποιο σκοπό πρός ώφελος της τοπικής κοινωνίας.Δλδ όποιος μπορεί ,απλά τα βάζει στη τσέπη.Αυτό είναι απλύτως νόμιμο.για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.
Οι τρείς βουλευτές του νόμους μας εχουν ένα κόστος μαζι με τους συνεργάτες τους,αυτοκίνητα παροχές που φτάνει τα 500000 ευρώ ετησίως ή 2 εκ ευρώ στην τυπική τετραετία.Αν προσθέσουμε και την αυτοδιοίκηση  και την Περιφέρεια τα εκ αυξάνονται δραματικά.
Και πολυ σωστά ,ώστε απερίσπαστοι να επιτελούν τον ρόλο τους.Ούτε χάρη μας κάνουν
,ούτε εμείς σε αυτούς .Τους  επιλέγουμε και τους πληρώνουμε ενώ απο εμάς αρκετοί ζούμε σε φτώχεια και ανέχεια
Προκαλεί όμως  ενόχληση και ασχημα συναισθήματα τουλάχιστον ,το άγχος αυτών των καλοπληρωμένων
και βολεμένων  με δημόσιο χρήμα ,που χρησιμποιούν τους όρους "εγω το εφτιαξα ,εγω το υπέγραψα,εγω το παρέλαβα ,εγω ,εγώ,,".Οχι αδερφέ ,το εγώ μπορείς να το πείς όταν το έκανες δωρεά,οταν το πλήρωσες με δικά σου χρήματα , ",τότε να σε χειροκροτήσουμε ,και ένα αγαλμα ίσως
κια χάλι να γίνουμε ........
Και αν  έτρεξες ,ήταν δουλειά σου να το κάνεις αφού σε πληρώνουμε αδρά για αυτό..Με επιλογή σου τέθηκες  υπο την κρίση του λαού για να υπηρετήσεις με αμοιβή το δημόσιο συμφέορν.
Εν κατακλείδι ,θα ήταν χρήσιμο στα εγκαίνια του γηπέδου να καλεστεί αυτος ο αφανής κόσμος,που ζεί γύρω μας,σε ενδεια και απόγνωση,που δεν μπορεί να αγοράσει ένα ζευγάρι ποδοσφαιρικά παπούτσια στο παιδι του,που δεν μπορεί να πληρώσει  το ρεύμα ,που περιμένει τα τρόφιμα απο τον Δήμο...Να γίνει μια γιορτή,για αυτο τον κόσμο που εχει μπεί στο περιθώριο.Και να του πούμε σ ε αυτό το κόσμο .."Σε ευχαριστούμε για αυτό που πρόσφερες στις δυσκολες συνθήκες που ζείς γιατι εμείς δεν ειμαστε και τόσο χάλια"
Γιατι αυτός ο κόσμός από τα λίγα ευρω που έχει το 30 % πηγαίνει στο δημόσιο ταμείο ,για να γίνει και  χορτάρι στο γήπεδο...Αυτοί αναλογικά είναι οι μεγαλύτεροι εθνικοί ευεργέτες στη χώρα και οχι όσοι διεκδικούν λιγα λεπτα δημοσιότητας και αναγώρισης με ξένα κόλλυβα.

Ας συλλογιστουμε λοιπόν και ας αλλάξουμε όλοι το τροπάριο..
Ας εξερευνήσουμε τη γοητεία του "εμείς", απο τη μονοτονία του ¨εγώ"...

ΥΓ.Οι άρχοντες διεκδικούν με σθένος τα εύσημα,για τα θετικά αλλά στα αρνητικά απαντουν με το στερεότυπο .."δεν εχω καμμια εύθυνη"...Κάνουν την "πάπια "  δλδ .Ξερετε φταίνε οι "προηγούμενοι" ,οι Ευρωπαίοι,η κακιά μας η μοίρα ....αλλά εμείς.....