Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ   ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Στη συνεδρίαση του  ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας της 31-01-2017 συζητήθηκε το  θέμα για την συμμετοχή του Δήμου μας στις Εκθέσεις Τουρισμού στη Μόσχα και το Μιλάνο το Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2017 αντίστοιχα..
Στην τοποθέτησή μας, αφού πήραμε θέση υπέρ της συμμετοχής, κάναμε λόγο για την ανάγκη τουριστικής προβολής του Δήμου μας και τονίσαμε πως,  κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2017, είχαμε σαν παράταξη εκφράσει τις ανησυχίες  γιατί δεν είχε προβλεφτεί σχεδόν κανένα ποσό για το ζήτημα αυτό.


Κάθε λοιπόν συζήτηση για ένα θέμα που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την επαρχία μας τόσο για την αναπτυξιακή διαδικασία όσο και για τις δυνατότητες προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Ερμιονίδας είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη.


Στις παρατηρήσεις μας κάναμε λόγο για:


1) Τις λίγες συνεδριάσεις της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Ερμιονίδας και την απουσία ουσιαστικού έργου σε αυτά       τα  πρώτα 2,5 χρόνια της   δημοτικής  περιόδου 2014-2019. 

2) Την ανάγκη για τον  σχεδιασμό και την  υλοποίηση της αποδοτικότερης προβολής του  Δήμου Ερμιονίδας καθώς και της ανάδειξης των                συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας από ανθρώπους που έχουν το  know how  και είναι επαγγελματίες στο χώρο.

3) Την συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού στο Δήμο μας,  η οποία κρίνεται απαραίτητη για τη σωστή  προετοιμασία των σχετικών δράσεων.

4) Τα θετικά στοιχεία από τις μέχρι στιγμής τάσεις της τουριστικής ζήτησης για την Ελλάδα το 2017.

Η Ερμιονίδα, ως γνωστό, είναι κατά κοινή ομολογία ένας από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς  , διαθέτει μοναδικό φυσικό τοπίο, αρκετά καλό επίπεδο υποδομών, ιδιαίτερη και μοναδική γαστρονομία καθώς   και αρχαιολογικούς χώρους   ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας.

Στόχος του   προγράμματος της τουριστικής προβολής πρέπει να είναι η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, η προσέλκυση νέων αγορών (στόχευση σε κοινά διαφορετικής γεωγραφίας, κοινωνικοοικονομικής τάξης, ή με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα), με κύριο όχημα επικοινωνίας την δυνατή ταυτότητα του ονόματος (brand name)  "Ερμιονίδα".


Τάσος Τόκας

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ