Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την Ερμιονίδα

Η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος, η λειτουργία των λιμένων, τα έργα υποδομής, οι αναπλάσεις και το αίτημα αναβάθμισης των Λιμενικών Τμημάτων σε Υπολιμεναρχεία τέθηκαν υπόψη του Γενικού Γραμματέως του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από το Δήμαρχο Ερμιονίδας, κ. Δημήτριο Σφυρή, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας, κ. Ιωάννη Ρούσση και τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας, κ. Παναγιώτη Μέξη, κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο μιας εποικοδομητικής συνάντησης εφ' όλης της ύλης και με την προοπτική της ανάπτυξης, σύμφωνα με το σχεδιασμό όχι μόνο των έργων υποδομής αλλά και των μελλοντικών έργων.

Οι μαρίνες, ο θαλάσσιος τουρισμός, ο τουρισμός κρουαζιέρας, τα υδροπλάνα, οι αναβαθμίσεις, οι αναπλάσεις των λιμένων, του πορθμείου της Κόστας και του Μετοχίου αποτέλεσαν το αντικείμενο της συζήτησης με παράλληλη προώθηση των αδειοδοτήσεων μελετών και χρηματοδοτήσεων που έχουν κατατεθεί.
Η προοπτική και η άμεση εκτέλεση των έργων που στοχεύουν στην ανάπτυξη της Ερμιονίδας απαιτεί την αναβάθμιση των Λιμενικών Τμημάτων σε Υπολιμεναρχεία.