Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ανδριανός στην εκδήλωση της Τ.Ο Ερμιονίδας της Νέας Δημοκρατίας στο Κρανίδι




Ναύπλιο, 31 Ιανουαρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανδριανός στην εκδήλωση της Τ.Ο Ερμιονίδας της Νέας Δημοκρατίας στο Κρανίδι: Σ' αυτή τη μάχη, έχουμε τα επιχειρήματα, έχουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Μακρυά από τον λαϊκισμό και τις κούφιες υποσχέσεις, μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Προτείνουμε στους Έλληνες ένα συμβόλαιο ειλικρίνειας και αποτελέσματος. Στόχος μας είναι πάνω απ' όλα, να χτίσουμε ξανά, βήμα προς βήμα, το κεφάλαιο εμπιστοσύνης που χρειάζεται η πατρίδα μας για να προχωρήσει μπροστά.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στην εκδήλωση κοπής πίτας της Τ.Ο. Ερμονίδας του κόμματος που έγινε στο Κρανίδι.
Ο κ. Ανδριανός μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

“Καλή και δημιουργική χρονιά σε σας και τις οικογένειές σας και καλή δύναμη στην κοινή μας προσπάθεια για να απαλλαγεί η χώρα απ' αυτήν την κυβέρνηση που ακολουθεί μια καταστροφική πολιτική και να μπει ξανά η χώρα σε τροχιά προκοπής και ανάπτυξης.



Θέλω με την ευκαιρία της αποψινής εκδήλωσης να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω ξανά για την προσωπική συμβολή σας σ' αυτόν τον αγώνα. Ξέρω  καλά πόσο δύσκολο είναι να μιλάς στους χώρους δουλειάς, στα καφενεία με επιχειρήματα και δεδομένα και να σου απαντούν με κραυγές και ιδεοληψίες. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να προσπαθείς να πείσεις συμπολίτες μας απογοητευμένους και παραιτημένους, ανθρώπους που έχουν δει τις ζωές τους να αλλάζουν δραματικά, πως τα πράγματα μπορούν να πάνε ακόμα χειρότερα, αλλά και να βελτιωθούν σημαντικά μέσα από την πολιτική.



Ξέρω από πρώτο χέρι, όπως το ξέρετε κι εσείς, πόσο δύσκολη έχει γίνει η πολιτική συζήτηση τα τελευταία χρόνια. Όμως τα πράγματα έχουν αρχίζει να αλλάζουν σημαντικά. Λίγες μέρες πριν συμπληρώθηκαν δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πλέον, ακόμη και οι φανατικοί τους οπαδοί έχουν καταλάβει το μέγεθος των ψεμάτων, του λαϊκισμού, της αναποτελεσματικότητας, των αρνητικών αποτελεσμάτων για τη χώρα και την κοινωνία που έφερε αυτή η κυβέρνηση. Αυτοί που δύο χρόνια πριν έλεγαν “να τους δούμε κι αυτούς”, πλέον τους έχουν δει, έχουν καταλάβει και ξέρουν. Είδαν τα capital control, είδαν τις μειώσεις στις συντάξεις, είδαν τους φόρους και τις επιβαρύνσεις όχι μόνο να παραμένουν, αλλά να χειροτερεύουν κιόλας. Είδαν τη χώρα να φτάνει ένα βήμα πριν την ολική καταστροφή.



Πλέον, τα αυτιά που είχαν κλείσει ερμητικά, σιγά-σιγά ξανανοίγουν. Ακόμη και εκείνοι που έβλεπαν την ψήφο τους αποκλειστικά και μόνο ως όχημα διαμαρτυρίας, πλέον αρχίζουν να ζητούν σοβαρότητα και αποτελέσματα.



Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να εντείνουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε ακόμη πιο δυνατή τη συστράτευση γύρω από την παράταξή μας για να σταθεί η χώρα ξανά στα πόδια της.



Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τη μάχη ώστε την επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών, εμείς, η παράταξή μας, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει την πολιτική πλειοψηφία που χρειάζεται για να εφαρμόσει το πρόγραμμα που έχει ανάγκη ο τόπος.



Σ' αυτή τη μάχη, έχουμε τα επιχειρήματα, έχουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Μακρυά από τον λαϊκισμό και τις κούφιες υποσχέσεις, μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Προτείνουμε στους Έλληνες ένα συμβόλαιο ειλικρίνειας και αποτελέσματος. Στόχος μας είναι πάνω απ' όλα, να χτίσουμε ξανά, βήμα προς βήμα, το κεφάλαιο εμπιστοσύνης που χρειάζεται η πατρίδα μας για να προχωρήσει μπροστά.



Λίγες μέρες πριν, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από πρώτο χέρι από τον Πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επισκέφθηκε την Αργολίδα τις βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής πρότασης της Νέας Δημοκρατίας και να αισθανθούμε υπερήφανοι γιατί, για μια ακόμη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου, η δική μας παράταξη σηκώνει το λάβαρο της αλήθειας και της υπευθυνότητας, της ενότητας των Ελλήνων και του εθνικού συμφέροντος, της ανάπτυξης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.



Είναι αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα που οι πολιτικοί μας αντίπαλοι θα προσπαθήσουν από δω και πέρα να το διαστρεβλώσουν, να το συσκοτίσουν και να το συκοφαντήσουν.



Τώρα είναι λοιπόν που η συμβολή του Νεοδημοκράτη και της Νεοδημοκράτισσας γίνεται καθοριστική. Δεν πρέπει να αφήσουμε τους προπαγανδιστικούς τους μηχανισμούς να πετύχουν τον σκοπό τους. Όλοι μας, από τη θέση του και με τις δυνάμεις του ο καθένας, να γίνουμε πολλαπλασιαστές του μηνύματός μας, ταυτόχρονα υπερασπιστές της αλήθειας έναντι των ψεμάτων και διεκδικητές των έργων ανάπτυξης που χρειάζεται ο τόπος μας για να προχωρήσει μπροστά. Θυμίζω τον Ανάβαλο, αυτό το έργο πνοής για την πρωτογενή ανάπτυξη, που σκοντάφτει  σε νέες καθυστερήσεις – για την επέκταση στην Ερμιονίδα η καθυστέρηση έχει φτάσει τα δύο χρόνια, παρά το γεγονός ότι τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα από τον Δεκέμβρη του 2014 και παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις του αρμόδιου Υπουργού. Θυμίζω επίσης τα έργα πολιτισμού και αθλητισμού που είχαμε δρομολογήσει στην Αργολίδα και σε ολόκληρη την Ελλάδα και σταμάτησαν για να ξεκινήσουν κάποια ξανά μετά από την τόσο μεγάλη καθυστέρηση. Θυμίζω τις αναγκαίες υποδομές στο οδικό δίκτυο και τον τουρισμό.



Φίλες και φίλοι,



Σ' αυτό τον αγώνα, είμαι βέβαιος ότι η Αργολίδα μας που είναι κάστρο της φιλελεύθερης, δημοκρατικής μας παράταξης, θα έχει όπως πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο. Είμαι βέβαιος ότι την επόμενη των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν αυτές, θα μπορούμε ξανά να υπερηφανευόμαστε ότι ο τόπος μας έστειλε ηχηρό το μήνυμα της νίκης, της ανάταξης της χώρας, της δημιουργίας και της προκοπής”.