Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Γιάννης Ανδριανός δελτίο τύπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Ανδριανός στη Βουλή: Να διασφαλιστεί άμεσα η συνέχιση της λειτουργίας της ΣΕΚ Επιδαύρου με τη μορφή του ΔΙΕΚ
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα την ανάγκη άμεσης διασφάλισης της συνέχισης της λειτουργίας της ΣΕΚ Επιδαύρου με τη μορφή του ΔΙΕΚ.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Με σημερινή τους επιστολή οι εκπαιδευτές της ΣΕΚ Επιδαύρου εκφράζουν την αγωνία τους για την συνέχιση της λειτουργίας των ειδικοτήτων της Δημόσιας Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) Επιδαύρου.

Όπως αναφέρεται και στην επιστολή, η ΣΕΚ Επιδαύρου ξεκίνησε την λειτουργία της τον Φεβρουάριο του 2015 και παρέχει
υπηρεσίες αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης Ενηλίκων στις εξής ειδικότητες: Τεχνικός Μελισσοκομίας, Τεχνικός Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας, Τεχνικός Λιθοξοΐας-Λιθοχαρακτικής και Τεχνικός Κοπτικής-Ραπτικής. Οι ειδικότητες αυτές ήρθαν να καλύψουν ένα μεγάλο κενό στην εκπαίδευση ενηλίκων και για το λόγο αυτό έτυχαν ευρείας αποδοχής από την τοπική κοινωνία (αλλά και έξω από αυτή), μιας και εγγράφηκαν για να φοιτήσουν πάνω από 110 ενήλικες σε κάθε μία από τις 2 περιόδους εγγραφών.

Επισημαίνεται ότι ο υφυπουργός Παιδείας κ. Πελεγρίνης, απαντώντας γραπτώς σε σχετική Ερώτηση που του υπέβαλα, δεσμευόταν ότι “καταβάλλονται όλες οι ενδεδειγμένες προσπάθειες για την έναρξη της λειτουργίας του Δ.Ι.Ε.Κ. Επιδαύρου” (σύμφωνα με το ΦΕΚ 2004/Β'/15-09-2015), αναγνωρίζοντας τη σημαντική δουλειά που επιτελείται στη Σχολή. Ανάλογη διαβεβαίωση έδωσε ο υφυπουργός κ. Μπαξεβανάκης κατά την πρόσφατη συνάντησή μας με την ιδιότητά μου του αν. Υπεύθυνου του τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας.

Μέχρι σήμερα οι δεσμεύσεις αυτές δεν έχουν υλοποιηθεί, παρά το έντονο ενδιαφέρον από υποψηφίους εκπαιδευόμενους για εγγραφή και φοίτηση στις ειδικότητες της Σχολής, με την αναβλητικότητα αυτή του Υπουργείου να ακυρώνει τις μέχρι σήμερα προσπάθειες για ανάπτυξη της σχολής.

Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1.      Με ποιες άμεσες συγκεκριμένες ενέργειες θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της ΣΕΚ Επιδαύρου με τη δομή του ΔΙΕΚ”.