Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 2016

Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Αθλητικός Σύλλογος Summit Runners Ερμιονίδας,
Φυσιολατρική Ομάδα Ερμιονίδας,
Σύλλογος Βιτόριζα
Ναυταθλητικός Όμιλος Ερμιόνης
Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Ερμιόνης

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 2016
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 18 – 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
(τριήμερο του Αγ. Πνεύματος)
ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
περιλαμβάνουν τους εξής αγώνες:

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»: ΟΙ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ



Δελτίο τύπου
Απαντώντας στο δελτίο τύπου της παράταξής μας ο Δήμαρχος κ. Δ. Σφυρής παρουσίασε τις θέσεις του για τις πρόσφατες μισθώσεις ακινήτων και μας κατηγόρησε ότι διαστρεβλώνουμε την αλήθεια.
Εμείς του απαντάμε ότι ασκούμε αυστηρή κριτική στις επιλογές του, ότι ανταποκρινόμαστε στο θεσμικό ρόλο μας, να ελέγχουμε τη Δημοτική Αρχή και να συμβάλλουμε στην ενημέρωση των δημοτών. Γιατί αν εμείς δεν είχαμε δημιουργήσει το συγκεκριμένο θέμα δε θα υπήρχε καμία ευαισθησία να ενημερώσετε τους πολίτες επό του συγκεκριμένου θέματος.
Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι η κριτική δεν είναι διαστρέβλωση της αλήθειας, είναι το μέσο ελέγχου των πεπραγμένων σας, των επιλογών σας και των προτεραιοτήτων σας.
1)      Ήταν παρωδία η ενοικίαση του ΚΕΠ σε άλλο κτίριο επί της κάτω πλατείας Κρανιδίου με 50 ευρώ τα 50 τ.μ. δηλαδή με 1 ευρώ

Μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου



ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ναύπλιο, 5 Απριλίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Τόσκας σε  Ανδριανό για τη μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου: “Αναμένεται  το Πρακτικό αναγκαίου χώρου στέγασης της  Επιτροπής Στέγασης Δημοσίων Υπηρεσιών στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδος, προκειμένου αυτή να προβεί στις δικές τις περαιτέρω ενέργειες”.
Στην 3898/10-3-2016 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα τη διαδικασία μετεγκατάστασης του  Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου απάντησε γραπτώς ο αρμόδιος αν. Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ν. Τόσκας.
Το κείμενο της απάντησης του αν. Υπουργού αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
“Την 9-3-2016 συνεδρίασε η Επιτροπή Στέγασης Δημοσίων Υπηρεσιών, ωστόσο μέχρι και την 20-3-2016 το σχετικό Πρακτικό αναγκαίου χώρου στέγασης δεν είχε περιέλθει στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδος, προκειμένου αυτή να προβεί στις δικές τις περαιτέρω ενέργειες.
Επισημαίνεται ότι με την παραλαβή του προαναφερόμενου

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Την Κυριακή 17 Απριλίου καθαρίζουμε τον υδροβιότοπο Ερμιόνης.

H Φυσιολατρική Ομάδα Ερμιονίδας, στα πλαίσια της παγκόσμιας καμπάνιας καθαρισμών ακτών Let’s do it σας περιμένοι την Κυριακή 17 Απριλίου και ώρα 10 το πρωί στα Ευκάλυπτα Ερμιόνης να δημιουργήσουμε μια μεγάλη παρέα με σκοπό να καθαρίσουμε τον υδροβιότοπο Ερμιόνης. Ο ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
Είναι ένας σημαντικός υδροβιότοπος της περιοχής μας και μαζί με αυτούς της Κοιλάδος και της Θερμησίας συγκαταλέγονται στους πρώτους της Πελοποννήσου που φιλοξενούν μεταναστευτικά είδη πουλιών πολλά από τα οποία είναι ιδιαίτερα σπάνια και ανήκουν σε συνθήκη προστασίας και κάθε χρόνο βρίσκουν καταφύγιο και τροφή στα ήρεμα νερά τους.
Δυστυχώς ο υδροβιοτόπος δεν ανήκει σε κάποια συνθήκη προστασίας και η διαφυλαξή του ειναι στα χέρια μας.
Ο χώρος αυτός απαιτεί σεβασμό και προστασία, γι αυτό θα είμαστε πολύ προσεκτικοί στο έργο μας.

2η Έκθεση Χειροτεχνίας Ομάδας Χειροτεχνών/Δημιουργών Αργολίδας

  Η ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΩΝ/ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ σας προσκαλεί στη 2η Έκθεση Χειροτεχνίας της, στην ισόγεια αίθουσα του Κωνσταντοπούλειου Μεγάρου (Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων) στο Άργος, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η ομάδα μας μετράει πια 1 χρόνο και έχει στο δυναμικό της, παλιά και καινούρια μέλη , χειροτέχνες και καλλιτέχνες, αποκλειστικά και μόνο κατοίκους του όμορφου νομού μας, που θα σας περιμένουν με δημιουργίες και πρωτότυπες κατασκευές με την προσωπική πινελιά του κάθε δημιουργού αποτυπωμένη στο έργο του. 


Οι εκθέτες μας :

Κίνηση Πολιτών κατά των Πλειστηριασμών συγκέντρωση σήμερα στο Ναύπλιο

Η Κίνηση Πολιτών κατά των Πλειστηριασμών, των Κατασχέσεων και των Διακοπών Νερού και Ρεύματος καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο του δικαστηρίου, σήμερα Τετάρτη στις 3μ.μ. στο Ναύπλιο.

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ΄ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ Ι.Λ.Μ.Ε.



Ερμιόνη 5-4-2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ΄ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ Ι.Λ.Μ.Ε.

Τη Δευτέρα 28-3-2016, εκτελέστηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο χώρο του Μουσείου  με τίτλο:

« Γνωρίζω την ιστορία του τόπου μου: Η Γ΄ Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη»

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στον ετήσιο εορτασμό μνήμης για την Γ΄ Εθνοσυνέλευση του 1827. Φέτος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχε η ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης.

Στην τελευταία τάξη του Δημοτικού Σχολείου ολοκληρώνεται η διδασκαλία της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Παράλληλα οι μαθητές διδάσκονται και τοπική ιστορία. Το σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εκπονείται κατ’ έτος από το Ι.Λ.Μ.Ε. συμπληρώνει βιωματικά τις γνώσεις των μαθητών. Επικεντρώνεται στη συμμετοχή των Ερμιονιτών στον Αγώνα για την Ανεξαρτησία, στους οπλαρχηγούς αδελφούς Μήτσα και στη διεξαγωγή της εδώ Γ΄ Εθνοσυνέλευσης.


 Οι μαθητές κατ’ αρχήν στάθηκαν στον Κήπο των Ηρώων, μπροστά στις προτομές των αδελφών Μήτσα,  θυμήθηκαν την προσφορά τους στον αγώνα του ‘21 και τον ηρωικό  θάνατο του Γιάννη Μήτσα.
Στην ιστορική αίθουσα, όπου διεξήχθη η Γ΄ Εθνοσυνέλευση, κάτω από τις προσωπογραφίες των αγωνιστών, συζήτησαν για τις Εθνοσυνελεύσεις,  διάβασαν το κείμενο του Ν. Δραγούμη, « …Εν όσω διετρίβομεν εν Ερμιόνη, αι συνεδριάσεις συνεκροτούντο εντός προμήκους αιθούσης, όπου εκαθήμεθα συσσωρευμένοι αναμίξ διασταυρουμένους έχοντες τους πόδας …», φαντάστηκαν τον τρόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων και έμαθαν τις κυριότερες εδώ αποφάσεις (πρόταση του Κολοκοτρώνη για τον ορισμό του Καποδίστρια ως κυβερνήτη, καθιέρωση της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας).
Τέλος με ένα αυτοσχέδιο δρώμενο  έκαναν αναπαράσταση του ιστορικού γεγονότος, που αναφέρει ο Ι. Μάλλωσης στο βιβλίο του «Η εν Ερμιόνη Γ΄ Εθνοσυνέλευσις» σχετικά με την ψεύτικη διάδοση της δολοφονίας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Το Ι.Λ.Μ.Ε. ευχαριστεί τη δασκάλα της ΣΤ΄ τάξης κα. Ελένη Βλάσση που συνόδευσε τους μαθητές στο Μουσείο καθώς και την τέως Πρόεδρο του Ι.Λ.Μ.Ε. κα. Ήρα Φραγκούλη – Βελλέ, οι οποίες από κοινού πραγματοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Το Δ.Σ. του Ι.Λ.Μ.Ε.

Οικισμός Πόρτο Ύδρα: Το Μαϊάμι της Ελλάδας


Ο οικισμός Πόρτο Ύδρα, η Βενετία του Αργοσαρωνικού, βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή/ακτή, που ξεκινά από τον Γαλατά και τελειώνει στο Πόρτο Χέλι, η οποία έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια θεαματική ανάπτυξη. Διοικητικά υπάγεται στον Δήμο Ερμιόνης Αργολίδος.
Ο οικισμός ξεκίνησε να χτίζεται στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και συνεχίζει να επεκτείνεται ακόμα και σήμερα.
Το όραμα ενός πραγματικά πολύ εμπνευσμένου ανθρώπου, του Νίκου Κωνσταντινίδη, μετέτρεψε έναν τόπο χωρίς ιδιαίτερο φυσικό κάλος, σε επίγειο παράδεισο. Πράγματι, τα πανέμορφα πλωτά καναλια, μοναδικά στον ελλαδικό χώρο, διασχίζουν τον οικισμό σε μήκος 3,5 χιλιομέτρων.
Σήμερα στόν οικισμό υπάρχουν 330 ιδιόκτητες βίλλες, όλες πνιγμένες στο πράσινο και τα πολύχρωμα λουλούδια. Η κάθε μια εχει την δική της «προσωπικότητα», συνθέτοντας έτσι ένα αρμονικό σύνολο.

Ερμιονίδα: Πρόεδρος και μέλη των Επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας

enimerosipeloponnisou

Στην Δημοτική Τοπική Οργάνωση Ερμιονίδας, υπήρξε έντονος ανταγωνισμός για την Θέση ευθύνης του Προέδρου της Τοπικής. Τελικώς, υπερίσχυσε ο Δικηγόρος κ. Χρήστος Καραΐσκος (τις θέσεις του οποίου γωρίσατε μέσα από δηλώσεις του και αρθρογραφία στην εφημερίδα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ της περιφέρειας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»). Ο κ. Χρήστος Προσίλης –τεχνικός πληροφορικής, συγκέντρωσε 18 ψήφος λιγότερες από τον νικητή, παρά την συμπαράσταση του Δημάρχου Δημήτρη Σφυρή, ο οποίος και ενεγράφη ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας.
 Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΔΗΜ ΤΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Πρόεδρος:  
Καραϊσκος Χρήστος, με 142 ψήφους

Μέλη Επιτροπής:
1. Μήτσας Αθανάσιος, με 89 ψήφους
2. Μανωλόπουλος Κωνσταντίνος, με 83 ψήφους
3. Τσεγκής Γεώργιος, με 68 ψήφους
4. Γαλανόπουλος Ελισσαίος, με 62 ψήφους.

5. Ελένης Αναστάσιος, με 57 ψήφους
6. Σαλογιάννης Γεώργιος, με 55 ψήφους
7. Παλυβού Παναγιώτα, με 21 ψήφους
8. Ρούσση Μαρία -Κωνσταντίνα, με 22 ψήφους
9. Χατζή Φανή, με 31 ψήφους

Τσόμσκι: Η Ελλάδα καταστρέφεται βάσει σχεδίου από ΔΝΤ και ΕΕ

briefingnews 

Πρότεινε το άρθρο ο Γιώργος Μπόλμπος

Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από ΔΝΤ και ΕΕ με σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας όπως αποκαλύπτει σε μια άκρως φιλελληνική και συγκλονιστική συνέντευξη ο κορυφαίος Αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι.
Μιλά για την Ελλάδα και… υποστηρίζει ότι καταστρέφεται βάσει σχεδίου, με σκοπό την τελική υποδούλωση η οποία θα χρησιμεύσει σαν «μάθημα» σε οποιονδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να αντισταθεί.
Με τον Νόαμ Τσόμσκι συμφωνεί και o καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι, Μάικλ Χάντσον, ο οποίος κρίνει ότι η παραμονή στο ευρώ θα οδηγήσει το Βερολίνο στην επίτευξη του στόχου του που δεν είναι άλλος από το να συντρίψει την Ελλάδα.
Χάντσον: Προσφυγή της Ελλάδα στο Διεθνές δικαστήριο  για το απεχθές χρέος.
Ο Χάντσον θεωρεί ότι καλύτερη επιλογή για το χρέος είναι να προσφύγει η Ελλάδα νομικά στο Διεθνές Δικαστήριο καταγγέλλοντάς το ως απεχθές και στο διάστημα μέχρι να βγει η απόφαση, να προετοιμαστεί για την έξοδο από το ευρώ, καθώς κρίνει ότι η παραμονή σ’ αυτό θα οδηγήσει στην επίτευξη του

Αναστάσιμα Απολυτίκια



Λιώμα σε  γκρεμό.  Ήχος πλ. β
Γιάννης Λακούτσης




Ο παπά Στρατής μάγεψε το κοινό της Μυτιλήνης τραγουδώντας Παντελή Παντελιδη……..και αποθεώθηκε.

 lesvospost

Ένας κληρικός έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση του νέου δίσκου το Πάνου Γαληνού στη Μυτιλήνη.
Ο ιερέας Στρατής Γιουσμας έχει επιλέξει να εκφράζεται με νότες του πενταγράμμου και με τη βοήθεια του μουσικού του οργάνου του, που είναι το πιάνο.
Τα βίντεό του στο youtube κάνουν θραύση, ενώ από ότι φαίνεται όλο και πιο πολλοί τον αναζητούν για να τον ακούσουν.

«Summit Runners” ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος Δρομέων Ερμιονίδας «Summit Runners”, υπό την αιγίδα του Δήμου Ερμιονίδας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού του Δήμου Ερμιονίδας, διοργάνωσε το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016, τον 1ο Ορεινό Αγώνα Δρόμου «Μονή Αυγού Trail Race».
Η διοργάνωση περιλάμβανε τη μεγάλη διαδρομή μήκους 28 χλμ. και τη μικρή διαδρομή μήκους 10 χλμ., καθώς και παιδικό αγώνα δρόμου. Και οι τρεις αγώνες εκκίνησαν και τερμάτισαν στην πλατεία του χωριού των Διδύμων. Οι αγώνες των 10 και 28 χλμ. ανηφόρησαν από την πλατεία του χωριού προς το όρος Δίδυμο, ενώ οι αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα των 28 χλμ. είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και την ιστορική Μονή Αυγού.
Παρά το βροχερό καιρό, πολλοί αθλητές από όλη την Ελλάδα τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και θαύμασαν τα φυσικά κάλλη της Ερμιονίδας και την πλούσια ιστορία της.
Στόχος μας είναι ο συγκεκριμένος αγώνας να καθιερωθεί και να γίνει πλέον θεσμός. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους συνέδραμαν με τις προσπάθειές τους για την ομαλή, ασφαλή και κατά κοινή ομολογία επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα.

Εκ του Γραφείου Τύπου των Summit Runners Ερμιονίδας

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Ο Δήμος Ερμιονίδας έχει ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο περίπου την καταγραφή των σπηλαίων της Ερμιονίδας στην προσπάθειά του να τα αναδείξει και να τα αξιοποιήσει. Γι’ αυτό τον σκοπό συνέστησε μια εθελοντική ομάδα αποτελούμενη από τους κ.κ. Αποστόλου Πάνο, Γεωργίου Σταύρο,  Γιακουμή Πέτρο, Πέππα Αργύρη και Σπανό Κώστα, η οποία έκανε ήδη μια πρώτη καταγραφή των σπηλαίων του Δήμου μας.
Στη συνέχεια ο Δήμος Ερμιονίδας υπέβαλε έγγραφο αίτημα προς την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας, ζητώντας τη συνδρομή της για τη διενέργεια αυτοψιών, τη διενέργεια ή εποπτεία ανασκαφικής και κάθε μορφής επιστημονικής έρευνας και τεκμηρίωσης στα ήδη καταγεγραμμένα σπήλαια. Η προαναφερόμενη Εφορεία είναι υπηρεσία που υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και είναι υπεύθυνη για την προστασία, ανάδειξη και διαχείριση των σπηλαίων και των παλαιοντολογικών καταλοίπων που συνδέονται με την ανθρώπινη ύπαρξη.
Η εν λόγω Εφορεία ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Δήμου

Στις Σπέτσες το «Εαρινό Ράλι Κλασικών Αυτοκινήτων»

Για τρίτη  χρονιά το κοσμοπολίτικο νησί φιλοξενεί το «Εαρινό Ράλι Κλασικών Αυτοκινήτων» της ΦΙΛΠΑ το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Στα χέρια των κινημάτων η υπεράσπιση της αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων

Πανελλαδική συνάντηση συλλογικοτήτων, 2 & 3 Απριλίου 2016

Το πρωί του Σαββάτου (2/4), στην αίθουσα συσκέψεων της ΠΟΕ ΟΤΑ, ξεκίνησε η διήμερη συνάντηση συλλογικοτήτων, για ζητήματα της διαχείρισης αποβλήτων, η οποία ολοκληρώθηκε 
το μεσημέρι της Κυριακής (3/4). Η πρωτοβουλία της συνάντησης ανήκε στην ΠΡΩΣΥΝΑΤ (Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των αποβλήτων) και είχε σαν θέμα «Τα κινήματα μπροστά στην πρόκληση της δημόσιας, αποκεντρωμένης διαχείρισης». 

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν πολλοί φορείς και συλλογικότητες της Αττικής και άλλων περιοχών της χώρας (Πελοπόννησο, Θεσσαλονίκη, Τήνο, Μύκονο), καθώς και εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση -ανάμεσά τους ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ κ. Μπαλασόπουλος- και πολλοί αιρετοί, μέλη των 
δημοτικών συμβουλίων και του περιφερειακού συμβουλίου

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου

Ο σκηνοθέτης και ιδρυτής του θεάτρου του Νέου Κόσμου αποδέχθηκε την πρόταση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και αναλαμβάνει νέος καλλιτεχνικός διευθυντής, μετά την παραίτηση που υπέβαλε το περασμένο Σάββατο, ο Γιαν Φαμπρ. 
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953, ξεκίνησε ως ηθοποιός και το 1992 στράφηκε στη σκηνοθεσία. Δούλεψε στο Εθνικό Θέατρο, στο ΚΘΒΕ, σε ΔΗΠΕΘΕ και στο ελεύθερο θέατρο και από το 1997 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, τη μόνιμη στέγη του. Έχει διδάξει υποκριτική στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Από μηχανής θεοί

Του Βασίλη Γκάτσου
"Εύκολα συμπεραίνουμε ότι οι ανάγκες σε νερό ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών, με τις ελάχιστες διαστάσεις των 550 στρεμμάτων, ανέρχονται σε 6.050 m3 ημερησίως τους καλοκαιρινούς μήνες και οι ετήσιες ανάγκες του μπορούν να ανέλθουν σε 1.000.000 m3."

(Αυτά από μελέτη για την Κρήτη που έχει πιο πολλές βροχές από την Ερμιονίδα).

Τρία golfs στην Ερμιονίδα σημαίνει 3000000 κ.μ. νερό το χρόνο! Μπορούν να προέλθουν μόνο από αφαλάτωση νερού θαλάσσης με κόστος 1 ευρώ ανά κ.μ. Αν βάλουμε διανυκτέρευση τουρίστα σε καλό ξενοδοχείο = 100 ευρώ, τότε χρειάζονται 30000 τέτοιες διανυκτερεύσεις για να πληρωθεί το νερό! Και άλλες τόσες τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα.
Αλλά τι σημασία έχει αυτό, όταν τα αεροπλάνα θα κατεβάζουν στο αεροδρόμιο του Πορτοχελίου μιλιούνα τους τουρίστες;
Αεροπλάνα και γρασίδια, οι νέοι από μηχανής θεοί, αφού τα εξοχικά δεν μας σώσανε.

Με τη φαντασία μας πλάθουμε κόσμους, κόσμους εύκολους, και ένας εξ αυτών είναι ότι κάπου κάποιοι που τους λέμε επενδυτές σκέπτονται: είναι μια άκρη της ελληνικής γης που τη λένε

Καλή Κυριακή!


Λιαντίνης – Οι θρησκείες θα αφανίσουν τον άνθρωπο


«Εγώ, αξιότιμοι συνάδελφοι, πιστεύω ότι η αιτία που θα καταστραφεί το ανθρώπινο γένος από τον πλανήτη είναι οι θρησκείες. Γιατί διδάσκουν χωρίς επιστήμη. Θεμελιώνουν απάνω στη φαντασία.»
«Αν ήθελα να ζωγραφίσω τη χειρότερη μορφή της βλακείας, δεν μπορώ παρά να τη ζωγραφίσω έτσι. Θα βάλω ένα θεολόγο να κάνει στα παιδιά σου κατήχηση. Και αν ήθελα να τρελάνω ένα παιδί θα το ‘βαζα να μου πει τί του ‘μαθε ο θεολόγος στην κατήχηση.»

www.liantinis.org

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Πρόταση από την εταιρεία Aristo του Ομίλου Dolphin Capital για δημιουργία αεροδρομίου στο Πόρτοχέλι

 O Δήμος Ερμιονίδας γνωμοδότησε υπέρ της στρατηγικής μελέτης αξιοποίησης κτήματος 625 στρεμμάτων του ΤΑΙΠΕΔ το οποίο βρίσκεται στη Βερβερόντα Πορτοχελίου.
Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία αξιοποίησης του κτήματος από το ΤΑΙΠΕΔ. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω κτήμα είχε απαλλοτριωθεί πριν από περίπου 45 χρόνια για να γίνει αεροδρόμιο. Με αφορμή τη γνωμοδότηση ο Δήμος τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας αεροδρομίου σε άλλο χώρο ενώ έχει κατατεθεί και σχετική πρόταση από την εταιρεία Aristo, του Ομίλου Dolphin Capital.
Στη μελέτη αναφέρεται ότι το αεροδρόμιο θα μπορεί να δέχεται σε ημερήσια βάση πτήσεις με 294 άτομα με τη προσγείωση για παράδειγμα ενός airbus A-318, δύο ΑΤR-42 και ενός CAN-172. Αυτό σημαίνει σε μία πεντάμηνη βάση τη προσέλκυση αεροπορικώς στη περιοχή σχεδόν 45.000 ατόμων. Παράλληλα, θα μπορούν να έρχονται και πτήσεις cargo μία προοπτική που θα βοηθήσει τη προώθηση προϊόντων στη περιοχή.
Εξάλλου, ο Δήμος Ερμιονίδας ενέκρινε μελέτη για τη κατασκευή κυκλοφοριακού κόμβου στην έξοδο από Κρανίδι προς Πορτοχέλι προϋπολογισμού 35.000 ευρώ με ΦΠΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΑΝ. ΛΑΜΠΡΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κρανίδι   2-4-2016

ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΑΝ. ΛΑΜΠΡΟΥ
Στις 29-3-2016 έγινε από τον Δήμο Ερμιονίδας προφορική μειοδοτική δημοπρασία για τη μίσθωση κτηρίων στέγασης των Υπηρεσιών του Δήμου. Το Δημοτικό Συμβούλιο όρισε επιτροπή που διενήργησε τη δημοπρασία και αποτελείτο από τους: 1) Αντωνόπουλο Ιωάννη, της πλειοψηφίας, 2) Κρουμπούζο Γεώργιο, της πλειοψηφίας και 3) Τόκα Αναστάσιο της μειοψηφίας.
Η τιμή εκκίνησης ήταν 1.200 ευρώ μηνιαίως για το κτήριο στο οποίο θα στεγασθούν οι εξής υπηρεσίες του Δήμου. 1) Τεχνική Υπηρεσία, 2) Οικονομική και Ταμειακή Υπηρεσία, 3) Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Πρόνοιας Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Παιδείας, 4) Ν.Π.Ι.Δ. Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, 5) Γραφείο Διά Βίου Μάθησης. Η μοναδική ιδιοκτήτρια που συμμετείχε στη δημοπρασία ήταν η κ. Κοντοβράκη Πετρούλα, η οποία ζήτησε ενοίκιο από το Δήμο 900 ευρώ μηνιαίως, παρέχοντας έκπτωση 25% σε όφελος του Δήμου.