Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Γιάννης Γκιόλας: ΄΄Αναγκαία η συνέχιση λειτουργίας του ΙΚΑ Κρανιδίου΄΄



ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΚΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με την απόφαση της Υποδιοικήτριας του ΙΚΑ , για την παύση λειτουργίας του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ Κρανιδίου από την 17-10-2016, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας,  ενημερώθηκε από φορείς , εργαζομένους και συνταξιούχους ΙΚΑ της περιοχής ,για τη δημιουργία πολλών δυσχερειών στην εξυπηρέτηση και συναλλαγή τους με το ίδρυμα.
 Όπως προέκυψε από τις συναντήσεις του βουλευτή με φορείς, εργαζομένους και συνταξιούχους  της περιοχής , υπάρχει η δυνατότητα να εξορθολογισθούν τα λειτουργικά έξοδα του καταστήματος  ,ώστε να εξακολουθήσει να λειτουργεί το Υποκ/μα του ΙΚΑ στο Κρανίδι.
Ο κ.Γκιόλας  απηύθυνε την παρακάτω επιστολή στον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Τάσο Πετρόπουλο και στο Διοικητή του ΙΚΑ κ. Διονύση Καλαματιανό ,ζητώντας την απολύτως αναγκαία εξακολούθηση λειτουργίας του Υποκ/τος του ΙΚΑ στο Κρανίδι , ευελπιστώντας ότι το αίτημα θα γίνει κατανοητό και θα ικανοποιηθεί.
( επισυνάπτεται η σχετική επιστολή του κ. Γκιόλα όπου  ζητείται
η επανεξέταση της απόφασης και η συνέχιση λειτουργίας του υποκαταστήματος ΙΚΑ   Κρανιδίου )

Προς τον Διοικητή του ΙΚΑ                                                                                      
κ. Διονύση Καλαματιανό

Αγαπητέ Διονύση,

Μετά λύπης μου πληροφορήθηκα ότι με έγγραφο της Υποδιοικήτριας του ΙΚΑ  το Υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Κρανίδι του Δήμου Ερμιονίδας πρόκειται να σταματήσει τη λειτουργία του την 17η Οκτωβρίου.
Η αρνητική αυτή εξέλιξη αποτελεί σημαντική υποβάθμιση της περιοχής και θα επηρεάσει δυσμενώς τους χιλιάδες ασφαλισμένους, εργαζόμενους και συνταξιούχους που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο Υποκατάστημα.
Η περιοχή της Ερμιονίδας, με πληθυσμό 15.000 κατοίκων κατά προσέγγιση, έχει αυξημένη τουριστική δραστηριότητα με πολλές ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις στις οποίες εργάζεται μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, καθώς και αντίστοιχη εμπορική δραστηριότητα με επιχειρήσεις που επίσης απασχολούν πολλούς εργαζομένους.
Παράλληλα, το Υποκατάστημα του ΙΚΑ Κρανιδίου ως ασφαλιστικός φορέας εξυπηρετεί συνταξιούχους και άτομα μεγάλης ηλικίας σχετικά με ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους ζητήματα (παροχή συντάξεων, έκδοση και θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας για παροχή φαρμάκων, ιατρικές εξετάσεις καθώς και ταμείο, μητρώο, επιτροπή και εν γένει κοινωνικές παροχές). Συγκεκριμένα στην περιοχή υπάρχουν 2.000 περίπου ασφαλισμένοι, 1500 συνταξιούχοι, ενώ οι δικαιούχοι περίθαλψης ξεπερνούν τις 4.500. Τη θερινή δε περίοδο, λόγω του μεγάλου αριθμού παραθεριστικών κατοικιών αυξάνεται κατά 3.000 άτομα περίπου ο αριθμός των ασφαλισμένων και συνταξιούχων.
Επιπλέον, οφείλω να σου τονίσω ότι η διακοπή της λειτουργίας του Υποκαταστήματος θα δημιουργήσει σημαντικές δυσχέρειες στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους της περιοχής και θα προκαλέσει μεγάλη σπατάλη χρόνου και χρημάτων, καθώς  οι ενδιαφερόμενοι για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους θα πρέπει να μεταβαίνουν, μέσω ενός οδικού δικτύου με σοβαρά προβλήματα, στο Ναύπλιο που απέχει 80 χιλιόμετρα από το Κρανίδι.
Τέλος, θα ήθελα να σου μεταφέρω ότι καταβάλλεται προσπάθεια να εξευρεθεί από το Δήμο Ερμιονίδας κτίριο για τη στέγαση του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ, ώστε να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα του ασφαλιστικού φορέα, αλλά και το ίδρυμα μπορεί να μειώσει ουσιωδώς το καταβαλλόμενο μίσθωμα των 3.500 ευρώ μηνιαίως σήμερα, σε 500 ευρώ το πολύ μεταστεγάζοντας την υπηρεσία σε άλλο ακίνητο.
Παρακαλώ λοιπόν και εισηγούμαι θερμά να επανεξετάσετε και να αναθεωρήσετε την εν λόγω απόφαση, ή έστω να την αναστείλετε, ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ στο Κρανίδι επ’ωφελεία των κατοίκων και του ίδιου του ασφαλιστικού φορέα.

Με ειλικρινή εκτίμηση,

Γιάννης Γκιόλας
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αργολίδας