Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Γιάννης Γκιόλας: Προάγουν τον πολιτισμό διοργανώσεις όπως το Φεστιβάλ της Ερμιονίδας

Γιάννης Γκιόλας: Προάγουν τον πολιτισμό διοργανώσεις όπως το Φεστιβάλ της Ερμιονίδας
Mε τη συναυλία της Φωτεινής Βελεσιώτου, σε ένα αληθινό ταξίδι χωρίς ….διόδια, στους δρόμους των τραγουδιών που όλοι αγαπάμε, το βράδυ της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου έπεσε η αυλαία του, ιδιαίτερα πετυχημένου, 3ου Φεστιβάλ θεάτρου που διοργάνωσε στο Κρανίδι στον πολυχώρο ΑΡΤΙΚΙ, ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας με γενικό τίτλο ΄΄ Ερμηνείες στην Ερμιονίδα΄΄

Το κοινό γέλασε ,συγκινήθηκε και αυτή είναι η ουσία, αυτό είναι το ζητούμενο του θεάτρου! Να θεραπεύει ,να μας πηγαίνει πιο πέρα, να μας εξελίσσει ως ανθρώπους και να φεύγουμε καθαρμένοι , με λίγο πιο ανάλαφρη τη ψυχούλα μας.
Ήταν ένας μήνας πολλών και σημαντικών εκδηλώσεων θεατρικού περιεχομένου ενώ δεν έλειψαν οι μουσικές βραδιές με Ορφέα Περίδη (ξεκίνημα) και Φωτεινή Βελεσιώτου ( φινάλε).

Εμπνευστής και καθοδηγητής του θεσμού είναι ο θεατρικός κριτικός και φιλόλογος κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος που εδώ και πολλά χρόνια διατηρεί στενούς δεσμούς με την Ερμιονίδα. Για τη μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ και την ανταπόκριση σε ντόπιους και επισκέπτες δούλεψαν σκληρά , τα μέλη του Θεατρικού Ομίλου με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημ. Σίδερη.

Το φετινό πρόγραμμα περιελάμβανε εξαιρετικές παραστάσεις και κυρίως μια πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή γυναικείων μονολόγων, με διακεκριμένους πρωταγωνιστές όπως η Άννα Βαγενά, η Κατερίνα Διδασκάλου, η Μαίρη Βιδάλη, Γιώργος Γαλίτης αλλά και ιδιαίτερες μουσικές βραδιές με Αλίκη Καγιαλόγλου, Ορφέα Περίδη και Φωτεινή Βελεσιώτου.

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας που παραβρέθηκε, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του και συνεχάρη θερμά τον εμπνευστή της διοργάνωσης κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο, το Δ.Σ του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας με επικεφαλής τον κ. Δημ. Σίδερη , την κ.Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγ και όλους τους συντελεστές, υποστηρικτές, χορηγούς και γενικά όσους βοήθησαν στην άψογη διεκπεραίωση του 3ου Φεστιβάλ ΄΄Ερμηνείες στην Ερμιονίδα΄΄.

Όπως τόνισε ο κ. Γκιόλας ΄΄ εκδηλώσεις τέτοιου επιπέδου προάγουν τον πολιτισμό , προβάλλουν την πανέμορφη Ερμιονίδα και η Αργολίδα απέκτησε πλέον ένα σημαντικό ετήσιο καλλιτεχνικό θεσμό υψηλής ποιότητας και πανελλήνιου καλλιτεχνικού κύρους.

argolikeseidhseis