Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΖΑΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΚΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ



Η συνεχιζόμενη τα τελευταία χρόνια υποβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών & Οργανισμών στην Ερμιονίδα, δυστυχώς δεν έχει τέλος. Στην αρχή ήταν το κλείσιμο της ΔΟΥ, του Ειρηνοδικείου, μετά η υποβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας, του Αστυνομικού Τμήματος  Κρανιδίου, των Υπολιμεναρχείων  Πορτοχελίου & Ερμιόνης & τώρα το κλείσιμο  του υποκαταστήματος του ΙΚΑ.
Δέκα πέντε χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι της Ερμιονίδας, που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται, προς χάριν του δήθεν ¨νοικοκυρέματος¨ & των ¨οικονομιών¨ , θα πρέπει να ταλαιπωρούνται & να ξοδεύονται, σύμφωνα με τις αποφάσεις των ιθυνόντων , παραγνωρίζοντας ότι η κοντινότερη απόσταση, ακόμα & για απλές διεκπεραιώσεις & για εργασίες ρουτίνας είναι τουλάχιστον 160 χλμ.
Ο παραλογισμός αυτός, δηλαδή η μείωση του λειτουργικού κόστους των απομακρυσμένων περιοχών με την συρρίκνωση ή το κλείσιμό τους, & η μετακύλιση του κόστους στους πολίτες, αφ΄ ενός μας γυρίζει τουλάχιστον 50 χρόνια πίσω, αλλά κυρίως επαναφέρει τον υδροκεφαλισμό,  τον συγκεντρωτισμό & την γραφειοκρατία των υπηρεσιών στα αστικά κέντρα, καταργώντας ουσιαστικά την αποκέντρωση & εν τέλει την εξυπηρέτηση των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών.
Γιαυτό :
1). Ζητώ την ακύρωση της απόφασης της Διοίκησης του ΙΚΑ, σχετικά με το κλείσιμο του Υποκαταστήματος Κρανιδίου και
2). Καλώ όλους τους κατοίκους της Ερμιονίδας να σταθούμε δυναμικά μπροστά & σε αυτή τη τελευταία πρόκληση.
Προσωπικά δηλώνω αλληλέγγυος με την επικείμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας & διαθέσιμος σε όποια μορφή αγώνα αποφασισθεί για την ανάκληση- ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης.

ΤΖΑΝΗΣ ΤΑΣΟΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου