Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΔΕΥΑΕΡ: Ανακοίνωση εξασθενούς χρωμίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με την από 2-6-2016 ανακοίνωσή μας σας ενημερώσαμε ότι, μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στους Φούρνους την 12-5-2016 για την ενημέρωση των πολιτών, εστάλη αίτημα με αριθμ. πρωτ. 1405/23-5-2016 της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας προς την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και την Δ/νση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου σχετικά με επικείμενη ή μη νομοθετική ρύθμιση της παραμετρικής τιμής του εξασθενούς χρωμίου στο νερό ύδρευσης.
Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας διαβίβασε το αίτημα αυτό στο Υπουργείο Υγείας με το έγγραφο Ειδ. Γραμ. Υδάτων αριθμ. πρωτ. 125760/29-6-16 λόγω αρμοδιότητας.
Κατόπιν το Υπουργείο Υγείας απάντησε προς τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. με το έγγραφο Δ/νση Δημ. Υγείας αριθμ. πρωτ. 52543/27-7-16. Σε αυτό αναφέρεται ότι σε περίπτωση θέσπισης παραμετρικής τιμής του εξασθενούς χρωμίου για το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. θα ενημερωθεί σχετικά.
Κατόπιν τούτου γίνεται κατανοητό από όλους ότι έως σήμερα δεν έχει θεσπιστεί παραμετρική τιμή για το εξασθενές χρώμιο στο νερό ανθρώπινης κατανάλωσης και εφόσον αυτή θεσπιστεί η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. θα ενημερωθεί αρμοδίως, ώστε να αναμορφώσει κατάλληλα το πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας του νερού, που παρέχει σε όλη την έκταση του Δήμου Ερμιονίδας.
Η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. πάντως στα πλαίσια του υφιστάμενου προγράμματος παρακολούθησης ήδη διενεργεί αναλύσεις του εξασθενούς χρωμίου παράλληλα με την εκτέλεση της ελεγκτικής παρακολούθησης, ώστε να υπάρχει πληρέστερη εικόνα της ποιότητας του νερού που παρέχεται στους καταναλωτές.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Ιωάννης Πάλλης