Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Παρατηρώντας τη ζωή μου


Άσκηση: Παρατηρώντας τη ζωή μου

Αυτή η όμορφη άσκηση θα σας βοηθήσει να αποταυτιστείτε από τον εαυτό σας και να παρατηρήσετε τη ζωή σας.
Αυτό θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε τον εαυτό σας, να δείτε τα λάθη που ενδεχομένως έχετε κάνει και να αποφασίσετε τι θέλετε να διορθώσετε ή τι θέλετε να αλλάξετε.
Καθίστε κάπου άνετα, οραματιστείτε μια μεγάλη οθόνη του σινεμά μπροστά σας. Οραματιστείτε ότι έχετε ένα τηλεχειριστήριο στο χέρι σας και πατήστε το play για να αρχίσει να παίζει τη ζωή σας σαν ταινία.
Προτιμήστε κάθε φορά να δείτε μια συγκεκριμένη ηλικία για να λάβετε τις περισσότερες δυνατές εντυπώσεις και μαθήματα. Ξεκινήστε από την πρώιμη παιδική σας ηλικία και σιγά – σιγά,  το μέγιστο ανά πενταετία θα φτάσετε μέχρι τη σημερινή σας ηλικία.

Θα παρατηρήσετε ότι θα υπάρξουν πολλές σκηνές τις οποίες δεν θα θελήσετε να βλέπετε. Σημειώστε τες γιατί εκεί ενδέχεται να υπάρχει υλικό για βαθιά αυτογνωσία.
Εάν επιμείνετε αρκετά, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε έναν εαυτό σας για τον οποίο πιθανόν να μην είχατε ιδιαίτερη επίγνωση.
Τέλος, παρατηρώντας όλη αυτή ταινία θα έχετε την ευκαιρία να αποφασίσετε αν θέλετε να συνεχίσει το ίδιο σενάριο στη ζωή σας ή να το αλλάξετε.
Συνειδητοποίηστε ότι εσείς είστε και ο σεναριογράφος και ο σκηνοθέτης και ο πρωταγωνιστής. Αν δεν σας αρέσει το σενάριο, αλλάξτε το σήμερα. Είναι μόνο μια απόφαση.
enallaktikidrasi