Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Το Νοσοκομείο Ναυπλίου είναι υπόθεση όλων μας. Το Άργος, το Λεωνίδιο, η Επίδαυρος και το Κρανίδι στηρίζουν το συλλαλητήριο

Εγκαίνια νέας πτέρυγας από τον Παρασκευά Αυγερινό.Με σοσιαλιστική κυβέρνηση άνοιξε νέα πτέρυγα...
Με Αριστερή κυβέρνηση οδηγείται σε κλείσιμο όλο το νοσοκομείο
 Μέρα με την ημέρα μεγαλώνει ο κατάλογος των φορέων της πόλης που δηλώνουν την συμπαράσταση και την συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία των 5 Δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Ναυπλιέων για το Συλλαλητήριο της Δευτέρας, η επιτυχία του οποίου θα καθορίσει την τύχη του Νοσοκομείου Ναυπλίου.
Η μαζική συμμετοχή των Δημοτών και η εμφανής εκπροσώπηση όλων των φορέων της Τοπικής Κοινωνίας, είναι πια το μόνο όπλο, απέναντι σε μια κυβέρνηση τα αρμόδια όργανα της οποίας δείχνουν ότι αδυνατούν να κατανοήσουν το μέγεθος του προβλήματος. Η αδιαφορία που επιδεικνύουν (ούτε ραντεβού δεν έχουν δεχτεί να κλείσουν με την αντιπροσωπεία της πόλης) έχει άμεσες επιπτώσεις για την υγεία, όχι μόνον των κατοίκων αλλά και των εξυπηρετούμενων ασθενών από άλλες μακρινές περιοχές όπως το Κρανίδι ή το Λεωνίδιο. Φτάσαμε πλέον σε σημείο, να κινδυνεύουν ζωές.
Αν η φωνή των οικογενειαρχών, των εργαζόμενων και των συνταξιούχων δεν ακουστεί δυνατά, το υπουργείο θα εξακολουθήσει να ασχολείται με την Αθήνα, κατά προτεραιότητα.
 
Δεν σεβάσθηκαν ούτε τις χιλιάδες των υπογραφών...
Το κύμα των συνταξιοδοτήσεων που έρχεται τον Δεκέμβριο, θα οδηγήσει ώστε, εκτός από καρδιολόγο να μην εξυπηρετούνται ούτε τα παιδιατρικά περιστατικά (εφημερίες) και θα θέσει σε κίνδυνο την λειτουργία του Ακτινολογικού και του Μικροβιολογικού, μπλοκάροντας ουσιαστικά όλα τα χειρουργεία.  Κινδυνεύουν όμως να αποψιλωθούν από προσωπικό και οι μονάδας εμφραγμάτων και αιμοκάθαρσης του Άργους. Και ο κίνδυνος θα αντιμετωπισθεί -λογικά- με αποσπάσεις από την δύναμη του Ναυπλίου. 
Η σωτηρία και η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ναυπλίου είναι υπόθεση όλων μας. Και είναι υπόθεση άμεσης προτεραιότητας.
Η αγωνία των γιατρών και των Δημοτικών εκπροσώπων μας είναι αληθινή. Και τώρα πια το πρόβλημα δεν είναι η (υπαρκτή) έλλειψη σε σύριγγες ή βαμβάκι. Ούτε η αδυναμία επιδιόρθωσης σε ένα κλιματιστικό ή ένα καζανάκι. Ίσως ούτε και τα (υπαρκτά) προβλήματα έγκαιρης μεταφοράς ενός βαρέως περιστατικού. Είναι η αδυναμία παροχής περίθαλψης σε όλο ένα και περισσότερες κλινικές. Είναι το κλείσιμο της μονάδας ή –ακόμα χειρότερα- το επικίνδυνο της λειτουργίας της.   


Παναγιώτης Γκανάς. Χειρουργός. Κόσμημα επιστήμοσίνης
και Ήθους. Ζητά να μην του στερούν τα μέσα να σώζει ζωές!
Η φωνή των Δήμων της περιοχής, τους κατοίκους των οποίων εξυπηρετεί το Νοσοκομείο Ναυπλίου, πρέπει να ακουστεί δυνατά. Να μην αφήσουμε να μας υποβαθμίσουν σε πολίτες δευτέρας κατηγορίας.
Και αν οι κυβερνώντες δεν κατανοούν ότι η έγκαιρη και έγκυρη παροχή περίθαλψης είναι πρωτεύον κριτήριο επιλογής ενός τουριστικού προορισμού, να τους το θυμίσουμε και αυτό. Ίσως έτσι, οι ξενολάτρες παράγοντες, για χατίρι κάποιου Γερμανού ή Αμερικανού τουρίστα, αποφασίσουν να αναγνωρίσουν το δικαίωμά μας στην ζωή και στην παροχή υπηρεσιών υγείας

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο Νοσοκομείο του Ναυπλίου!
Να τους δείξουμε πως ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ  
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ –ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΙ 
και κυρίως … ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ!