Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Κοιλάδα: Στιγμές τρόμου έζησε ένας 41χρονος τον οποίο απήγαγαν άγνωστοι δράστες

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε ένας 41χρονος ο οποίος απήχθη στην Κοιλάδα Ερμιονίδας από άγνωστους, αλλά και οι γονείς του, οι οποίοι έπεσαν θύμα ληστείας και άγριου ξυλοδαρμού τρεις ώρες αργότερα, από τους ίδιους δράστες, περιγράφονται στη σχηματισθείσα δικογραφία, την οποία αποκαλύπτει το protothema

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας και τις καταθέσεις των θυμάτων, δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 20ής Αυγούστου, τρεις άνδρες, εκ των οποίων ο ένας Ρομά -χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά- ενώ οι άλλοι φορούσαν κουκούλες full face, επιτέθηκαν στον 41χρονο την ώρα που αποχωρούσε από το κατάστημά του, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο διώροφου κτηρίου, όπου στον πρώτο όροφο είναι η κατοικία των γονιών του. Με τη χρήση βίας, σπρώχνοντάς τον και απειλώντας τη σωματική του ακεραιότητα με πιστόλι, τον επιβίβασαν στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της αδερφής του, η οποία του το είχε παραχωρήσει και τον οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία, στη θέση Δορούφι Ερμιόνιδας, όπου αφήχθησαν και άλλοι δύο άγνωστοι δράστες, οι οποίοι ακολουθούσαν με αυτοκίνητο μάρκας BMW σκούρου χρώματος, παλαιού τύπου.

«Εκεί ο άγνωστος δράστης Ρομά απομακρύνθηκε και οι λοιποί τέσσερις τον έριξαν στο έδαφος και χτυπώντας τον με κλωτσιές, μπουνιές και με σιδερολοστό σε όλο του το σώμα, απαιτούσαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ, προφασιζόμενοι ότι τους τα χρωστούσε μέλος της οικογένειάς του», σημειώνεται στη δικογραφία, ενώ του αφαίρεσαν το κινητό, λίγα χρήματα που είχε πάνω του καθώς και τα κλειδιά του καταστήματός του. Το μαρτύριο όμως για το θύμα δεν είχε τελειώσει εκεί: «Στη συνέχεια, αφού τον γύμνωσαν για να του αποσπάσουν πληροφορίες σχετικά με χρηματικό ποσό ή χρηματοκιβώτιο που τυχόν κατείχε, βούτηξαν το κεφάλι του επί τουλάχιστον δεκαπέντε φορές στη θάλασσα. Εν συνεχεία αφού του έδεσαν τα πόδια και τα χέρια με σχοινί-τριχιά τον κλείδωσαν στο πορτμπαγκάζ».

Ο άνδρας έπειτα από ώρα κατάφερε να λυθεί, να βγει από το πορτμπαγκάζ και να κρυφτεί στο σκοτάδι, με δύο από τους δράστες να τον αναζητούν όταν αντελήφθησαν ότι τους ξέφυγε. Την ίδια ώρα οι τρεις συνεργοί τους έφταναν στο σπίτι των γονιών του. Στις 3.30 τα ξημερώματα ένας άνδρας που φέρεται να ήταν γνωστός της οικογένειας, με το πρόσχημα ότι τον είχε στείλει ο 41χρονος, έπεισε την ηλικιωμένη μητέρα του θύματος να ανοίξει την πόρτα. Τότε ο «φίλος» κάλυψε το πρόσωπό του με την μπλούζα που φορούσε, ενώ τρεις άλλοι φορώντας κουκούλες full face μπήκαν στο σπίτι. «Μετά της εισόδου τους στην οικεία, δύο εκ των αγνώστων δραστών χρησιμοποίησαν βία ήτοι, με κλοτσιά στο στήθος χτυπούσαν την παθούσα, με αποτέλεσμα να πέσει στο πάτωμα και συνέχισαν να τη χτυπάνε με σιδερογροθιά στο πρόσωπο και στο σώμα και την πατούσαν με τα πόδια τους στο κεφάλι, προκειμένου να αποκαλύψει το σημείου όπου φυλάσσουν τα χρήματά τους», ενώ ο άνδρας που εμφανίστηκε στην είσοδο με άλλον ένα άγνωστο δράστη ερευνώντας τους χώρους της οικίας, βρήκαν και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.150 ευρώ από το κομοδίνο του υπνοδωματίου και άλλα 1.000 ευρώ από το γραφείο.

Οι άγνωστοι προσπάθησαν να εξαφανίσουν το αυτοκίνητο της αδερφής του 41χρονου, ρίχνοντάς το σε γκρεμό στο 43ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κορίνθου-Επιδαύρου, ενώ τα θύματα μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου για τις πρώτες βοήθειες και έπειτα στο  Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου όπου παρέμειναν για νοσηλεία.

Η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα που φέρεται να ήταν ο «φίλος» του 41χρονου τον οποίο οι δράστες χρησιμοποίησαν για να μπουν στο σπίτι των γονιών του. Εκείνος αρνήθηκε κάθε ανάμειξη, ενώ από τις καταθέσεις των θυμάτων δεν αποδείχθηκε η συμμετοχή του είτε στην απαγωγή είτε στη ληστεία. Έπειτα από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο δικηγόρος του κ. Γιώργος Γεωργόπουλος δήλωσε στο protothema.gr: «Με την απόφαση της μη προφυλακίσεως του εντολέα μου, αρχίζει να ξετυλίγεται το νήμα της αληθείας για την αναίτια, ακατανόητη και άδικη εμπλοκή του στην υπόθεση. Το ζήτημα ωστόσο θα κλείσει με την αθώωση του από το αρμόδιο δικαστήριο. Κατά την απολογία του ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας έγιναν εμφανή τα στοιχεία εκείνα που αποδεικνύουν ξεκάθαρα, με έγγραφα και μάρτυρες, την αθωότητα ενός νέου παιδιού με όνειρα για τη ζωή. Η πορεία της υπόθεσης θα δικαιώσει απόλυτα τον εντολέα μου για το ήθος,την αξιοπρέπεια, την εντιμότητα και κυρίως για τις αρχές στις οποίες βάσισε και βασίζει μέχρι και σήμερα τη ζωή του».

Η αστυνομία αναζητεί τουλάχιστον πέντε άτομα που συμμετείχαν στην απαγωγή και τη ληστεία, ενώ εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για τα κίνητρα αυτών των κακουργηματικών πράξεων.