Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Παρουσίαση της εξιχνίασης της υπόθεσης της δολοφονίας του 42χρονου ναυτικού Θανάση Λάμπρου,από την αναπληρώτρια Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου

argolikeseidhseis 

Ομολογία σοκ από την γυναίκα του 42χρονου ναυτικού στην Κοιλάδα - Εγώ σκότωσα τον Θανάση!!!Ανατριχιαστική ανατροπή στην δολοφονία του 42χρονου ναυτικού Θανάση Λάμπρου, στην Κοιλάδα Αργολίδας. Δράστιδα, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., η 38χρονη σύζυγόςτου, που αρχικά είχε προσπαθήσει να εμφανίσει τον φόνο ως αυτοκτονία.
Πρόκειται για την γυναίκα, η οποία φορώντας μενταγιόν με το όνομα του άνδρας της, που είχε σκοτώσει, έδινε συντετριμένη, συνεντεύξεις στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη για την ανεύρεση των δολοφόνων, αποπροσανατολίζοντας παράλληλα της αστυνομικές έρευνες. Τραγικό και παράπλευρο θύμα η 10χρονη κόρη του ζευγαριού, που πριν από 7 μήνες έχασε τον πατέρα της και σήμερα διαπιστώνει ότι δολοφόνος ήταν η μητέρα της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ερωτική αντιζηλία. Μετά από πολύωρη ανάκριση, η δράστιδα ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου τηςυποστηρίζοντας όμως ότι έγινε εξαιτίας της «επιθετικής διάθεσης» του θύματος, το οποίο τη ζήλευε παράφορα.
Η «κακή» σκηνοθεσία

Το θρίλερ θανάτου του 42χρονου πρώην ναυτικού, που εργαζόταν στη βίλα γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, ξεκινά όταν στις 8 Δεκεμβρίου 2014 εντοπίζεται νεκρός, στην αυλή του σπιτιού του φίλου του στην Κοιλάδα Ερμιονίδας. Το θύμα είχε δύο τραύματα από περίστροφο, που βρέθηκε δίπλα του, στο στήθος και το κεφάλι. Η αρχική και λανθασμένη εκτίμηση των αστυνομικών έκανε λόγο γιααυτοκτονία. Πολύ σύντομα όμως ανατράπηκαν τα δεδομένα από τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή. Νέα ώθηση στις έρευνες φαίνεται να δόθηκε μετά την επιστολή της αδερφή τους θύματοςπρος τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, σχετικά με την καθυστέρηση των αστυνομικών ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών.

Ο ιατροδικαστής είχε διαπιστώσει ότι για το τραύμα στο στήθος υπήρχε έγκαυμα, που έδειχνε εξ επαφής πυροβολισμό, το άλλο όμως στο κεφάλι φαίνεται πως είχε προέλθει από απόσταση που δεν δικαιολογεί την πιθανότητα αυτοτραυματισμού. Οι αστυνομικοί στο σπίτι, εντόπισαν στοιχεία που προσδιόριζαν παρουσία γυναίκας εκεί το επίμαχο χρονικό διάστημα, και πρόσφατης σεξουαλικής επαφήςστον χώρο όπως και πλούσιο γενετικό υλικό.

Από εκείνη τη στιγμή οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν λόγο για έγκλημα ερωτικής αντιζηλίας, που προέκυψε μετά από έντονη προστριβή ανάμεσα σε δράστη και θύμα, και στη συνέχεια «κακή» σκηνοθεσία αυτοκτονίας!

Ο 44χρονος φίλος του ναυτικού ήταν το άτομο που τον εντόπισε νεκρό στην αυλή του σπιτιού του, όταν γύρισε από τη δουλειά του. Υποστήριξε ότι το θύμα είχε κλειδιά του σπιτιού γιατί ήταν πολύ καλοί φίλοι. Ο 44χρονος υσχυρίστηκε ότι ο φίλος του είχε πάρει από το σπίτι ένα περίστροφο που κατείχε παράνομα και κάποιες σφαίρες. Από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, επιβεβαιώθηκε πως το συγκεκριμένο όπλο είναι αυτό που έπληξε θανάσιμα το θύμα.
Τηλεοπτικό «θέατρο»

Η 38χρονη ζητούσε και εκείνη τηλεοπτικά την σύλληψη των δραστών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που νιώθω είναι μόνο μίσος και τεράστιος πόνος. Θα νιώσω απόλαυση όταν πιάσουν τους δράστες. Γι’ αυτή τη στιγμή ζω…».

Για την ημέρα της δολοφονίας, είχε καταθέσει στους αστυνομικούς:«Όπως κάθε πρωί γύρω στις οκτώ, συνόδευσα την κόρη μας στο σχολείο και γύρισα στο σπίτι. Ήπιαμε καφέ με τον σύζυγο μου, μιλήσαμε για λίγο κι ετοιμάστηκα να φύγω με το αυτοκίνητο για εξωτερικές δουλειές στο Κρανίδι. Τις τελευταίες μέρες ο Θανάσης ήταν κρυωμένος και δεν πήγαινε στην εργασία του. Λίγο πριν φύγει τον ρώτησα αν θα έβγαινε για να πάρει μαζί της τα κλειδιά του σπιτιού κι εκείνος μου απάντησε ότι δεν είχε σκοπό να πάει πουθενά και να μην αργήσω για να φάμε γύρω στη μία. Φεύγοντας από το σπίτι, σταμάτησα σε μια καφετέρια στον παραλιακό δρόμο της Κοιλάδας. Εκεί συνάντησα την αδελφή μου και μια φίλη και ήπιαμε καφέ. Αργότερα έβαλα βενζίνη στο αυτοκίνητο και κατευθύνθηκα στο Κρανίδι προκειμένου να παραλάβω κάποια δέματα από μια εταιρεία κούριερ».

Η 38χρονη στη συνέχεια υποστήριξε ότι όταν επέστρεψε στο σπίτι γύρω στη μία παρά τέταρτο, τα κλειδιά ήταν στην εξώπορτα κάτι που συνήθιζαν να κάνουν, ενώ ο σύζυγός της έλειπε. Ισχυρίστηκε επίσης, ότι τον φώναξε και δεν έλαβε απάντηση, ενώ αργότερα κατάλαβε ότι η μηχανή του έλειπε από το σπίτι, όταν γύρω στη μία και μισή έφυγε για να πάει να πάρει φαγητό από τη μητέρα της αλλά και την κόρη της από το σχολείο. Επέστρεψε και στις δύο και πέντε κάλεσε τον άνδρα της στο κινητό του τηλέφωνο που όμως ήταν απενεργοποιημένο. Ξεκίνησε με τους μαθητές της το μάθημα Αγγλικών και τον ξανακάλεσε αλλά το τηλέφωνο παρέμενε κλειστό. Στις τρεις παρά τέταρτο της τηλεφώνησε η αδελφή της. Της είπε πως ο Θανάσης βρισκόταν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής γιατί τον είχαν πυροβολήσει. Μέχρι τότε δεν είχε προσέξει πως το κινητό του τηλέφωνο και το τσαντάκι του βρίσκονταν σε μια πολυθρόνα στο σπίτι.


Η «δική της ομολογία»
Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, η 38χρονη, μετά από πολύωρη ανάκριση, ομολόγησε την πράξη της, μπροστά στα αδιάσειστα στοιχεία ενοχής της που της παρουσίασαν οι αστυνομικοί. Υποστήριξε ότι όταν επέστρεψε σπίτι της από το Κρανίδι και δεν βρήκε εκεί το σύζυγο της, τον αναζήτησε στο σπίτι του φίλου τους, που βρίσκεται κοντά στο δικό τους στην περιοχή της Κοιλάδας.

Σύμφωνα με την ομολογία της, όταν τον βρήκε ήταν ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι της. Τελευταία η σχέση τους ήταν πολύ κακή και τη ζήλευε παθολογικά. «Με όποιον άνδρα μιλούσα, πίστευε ότι ήταν και εραστής μου. Η κατάσταση ήταν αφόρητη. Έφτανε ακόμη και να με χτυπάει», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Καυγάδισαν έντονα και κάποια στιγμή ο άνδρας της βρέθηκε με το όπλο του φίλου τους στα χέρια. Προσπάθησε να του το πάρει και όταν τα κατάφερε το έστρεψε, όπως λέει, στον κρόταφό της λέγοντας του ότι «αυτό που θέλεις να κάνεις εσύ, θα το κάνω μόνη μου». Στη συμπλοκή που ακολούθησε δεν κατάλαβε, όπως ισχυρίζεται, πως «πρόεκυψε» η πρώτη σφαίρα που τον έπληξε στη θωρακική χώρα. Ο άνδρας της έπεσε στα γόνατα και χωρίς να το καταλάβει «προέκυψε» και δεύτερος πυροβολισμός στο κεφάλι.

Στην πορεία κάλυψε τα ίχνη της και έστησε σκηνικό αυτοκτονίας βάζοντας το περίστροφο στο χέρι του θανάσιμα τραυματισμένου συζύγου της. Έπειτα άρπαξε το τσαντάκι και το τηλέφωνο του που δεν το αποχωριζόταν ποτέ και τα άφησε σε πολυθρόνα του σπιτιού τους για να δείξει ότι κάτι ξαφνικό και σοβαρό τον απομάκρυνε από το σπίτι.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, είχαν βρει το DNA της στα νύχια του θύματος, γεγονός που μαρτυρούσε τη συμπλοκή τους. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία από τα εργαστήρια που επιβεβαιώνουν την ομολογία της.

Σύμφωνα με την ομολογία της δεν υπάρχει εμπλοκή δεύτερου προσώπου στη δολοφονία του καπετάνιου και όλα έγιναν από την ίδια «πάνω σε μια κακιά στιγμή». Εκτιμάται, όμως, ότι και σε αυτή την περίπτωση δεν λέει όλη την αλήθεια και πιθανότατα καλύπτει κάποιο άλλο πρόσωπο που ίσως να βρισκόταν στον ίδιο χώρο.
Στις 17:00 έγινε παρουσίαση της εξιχνίασης της υπόθεσης από την αναπληρώτρια Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου, κα. Κωνσταντία Κορώνη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Αργολίδας Γεώργιο Μαρούδα και τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου Θεόδωρο Όψιμο.