Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 5/7»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 25 Ιανουαρίου 2015, o ελληνικός λαός ψήφισε για να φύγουν τα μνημόνια και ηΤρόικα. 5 χρόνια η δικτατορία της Τρόικα κατάστρεψε τους μισθούς, τις συντάξεις, την εργασία, τη δημόσια υγεία και εκπαίδευση. 
Η εντολή της κυβέρνησης Τσίπρα, στις 25 Ιανουαρίου είναι να βάλει τέλος σε όλα αυτά.
5 μήνες η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές, έχοντας την προσδοκία ότι είναι δυνατός ένας συμβιβασμός και ότι είναι δυνατή η κατάργηση του μνημονίου και ο τερματισμός της λιτότητας στις παρούσες συνθήκες.
Η διαπραγμάτευση αυτή αποδείχθηκε αδιέξοδη. ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ εκβιάζουν και θέλουν τα πάντα:
Εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, απολύσεις, νομιμοποίηση της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Γιατί; Για να πληρώσουμε μέχρι το τελευταίο σεντ, το χρέος και τους τόκους. Δεν είναι όμως το χρέος μας και δεν είναι οι τόκοι μας!
Όλοι λέμε: ούτε ένα βήμα πίσω!
Λέμε ΟΧΙ - Θέλουμε τις συλλογικές συμβάσεις μας, τους μισθούς και τις συντάξεις μας.
Χρειαζόμαστε θέσεις εργασίας και μισθούς με τους οποίους να
μπορούμε να ζήσουμε.
Θέλουμε τα σχολεία να λειτουργούν και χρειαζόμαστε μια λειτουργική υγειονομική περίθαλψη για όλους. Θέλουμε την αξιοπρέπεια που μας έκλεψαν.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους φοιτητές, τους μαθητές:
ΟΧΙ στις προσταγές της τρόικα!
Όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τη μάχη του δημοψηφίσματος μετωπικά και ενωτικά και ανεξάρτητα από τις διαφορές μας, στοχεύοντας σε ένα βροντερό ΟΧΙ στους εκβιασμούς της ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ που θα στείλει στα σκουπίδια την πρόταση των δανειστών, αλλά θα κλείσει και το δρόμο για οποιαδήποτε αντιλαϊκή συμφωνία συνέχισης του μνημονίου.
Ενδεχόμενο "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα (ή η ΑΠΟΧΗ και το ΑΚΥΡΟ που επι της ουσίας πριμοδοτούν το «ΝΑΙ») θα σημάνει όχι μόνο την συνέχιση της μνημονιακήςκαταστροφής των λαϊκών στρωμάτων που ήδη πληρώνουν με βαρύ φόρο αίματος εδώ και 5 χρόνια αλλά και ότι οι νεότερες γενιές θα πληρώνουν εφ΄όρου ζωής- ένα χρέος που δεν τους αναλογεί και δεν πρόκειται ποτέ να αποπληρωθεί.

ΠΕΡΗΦΑΝΟ "ΟΧΙ" ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
Η «Ανοιχτή Επιτροπή Αργολίδας για το ΟΧΙ» καλεί σε ανοιχτή-λαϊκή συνέλευση
την ΤΕΤΑΡΤΗ 1/7, 8:00 μμ
στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ στο ΝΑΥΠΛΙΟ