Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Τρομάρα μας!

Τα τελευταία χρόνια 150000 μορφωμένοι νέοι έχουν φύγει από τη χώρα για να βρουν δουλειά. Εξ αυτών κάπου 80000 με διδακτορικό!
Για να μην έχει γυρίσει σχεδόν κανένας σημαίνει ότι βρήκαν όλοι δουλειά, οι περισσότεροι γίνανε ανάρπαστοι λόγω προσόντων, προσωπικότητας και ήθους. Μπορεί να νοσταλγούν την πατρίδα.... αλλά μέχρι εκεί.
Πού βρήκαν δουλειά; Φυσικά σε ξένες ιδιωτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς.
Τι εντυπώσεις φέρνουν στους δικούς τους ανθρώπους; Κυρίως ότι έξω υπάρχει αξιοκρατία και αναγνώριση αποτελέσματος, άρα και αξιολόγηση, συνθήκες που οι Έλληνες διαπρέπουν.
Εμείς εδώ διαλύσαμε τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή την αγελάδα την παραγωγική, οδηγήσαμε στην μαύρη απελπισία της ανεργίας και της ανέχειας 1500000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και αφήσαμε ανέγγιχτη την ιερή αγελάδα, την αποδεδειγμένα αντιπαραγωγική και διαπλεκόμενη.
Και τι πραγματικά λείπει στους 1500000 ανέργους; Η ΕΡΤ! Κατά τον αρμόδιο υπουργό, θα την ξαναστήσουμε βάζοντας όλοι το κάτι τις!
Χώρα που το κύριο εξαγωγικό της προϊόν είναι οι μορφωμένοι νέοι, είναι τελειωμένη.
Αν οι μορφωμένοι νέοι δεν βρίσκουν δουλειά στον τόπο τους, σημαίνει ότι η επιχειρηματικότητα, η πρωτοβουλία, η καινοτομία βρίσκονται υπό διωγμόν.


Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος