Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας :Δελτία τύπου, σειρά κατάταξης συμβούλων

Κρανίδι, 19-05-2014

ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ 11 ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ:

  1. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ)
  2. ΑΓΡΙΜΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  3. ΜΙΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
  4. ΜΟΝΑ – ΚΟΛΥΜΠΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΑΜΥ) ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
  5. ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
  6. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
  7. ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
  8. ΜΠΙΑΣ ΣΑΒΒΑΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
  9. ΦΩΣΤΙΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
  10. ΠΑΡΙΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
  11. ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗ – ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ 5 ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ:

  1. ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ (ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ)
  2. ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  3. ΔΗΜΑΡΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
  4. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ-ΣΚΟΥΡΤΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
  5. ΤΖΑΝΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


Σας γνωστοποιούμε την σειρά κατάταξης των υποψήφιων συμβούλων μας με βάση τους σταυρούς προτίμησης κατά την εκλογική αναμέτρηση της 18ης Μαΐου 2014.
Αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα όμως δεν μπορούμε να μην παρουσιάσουμε τους πρώτους συμβούλους μας που θα είχαν ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στο Δήμο Ερμιονίδας αν η λαϊκή ετυμηγορία ήταν διαφορετική. Σας καλώ να συγκρίνετε και να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματα σας. Η παράταξή μας έδωσε και θα δώσει τον αγώνα για να διαμορφώσει μια νέα σελίδα για τον τόπο μας . Θα υπερασπιστούμε τις αξίες μας, τις ιδέες μας, το όραμά μας.


Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας

Τάσος Λάμπρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ» σε όλους εκείνους τους δημότες που μας εμπιστεύτηκαν που μας τίμησαν με την ψήφο τους, η οποία εκπροσωπεί το 20% περίπου του εκλογικού σώματος του Δήμου Ερμιονίδας. Το εκλογικό αποτέλεσμα της 18ης Μαΐου 2014 μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την πρόοδο του τόπου μας και την ευημερία των κατοίκων του.
Η παράταξη μας έδωσε έναν αγώνα και σε σύντομο χρονικό διάστημα κέρδισε αυτό το ικανοποιητικό ποσοστό του εκλογικού σώματος. Δυστυχώς όμως δεν καταφέραμε να πείσουμε περισσότερους
δημότες έτσι ώστε να διαμορφώσουμε μια νέα σελίδα στο τόπο μας. Πολλοί πείστηκαν από τα τεχνικά δίπολα του χθες έμειναν αγκυλωμένοι στις σειρήνες του παλαιοκομματισμού, της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και της εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων (μικρών & μεγάλων). Κάποιοι επιμένουν να εφαρμόζουν πολιτικές μεθόδους του χθες εξαγοράζοντας ψήφους και πολιτικές συνειδήσεις.
Παρ’ όλα αυτά η παράταξη μας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και παρέμεινε πιστή στις ιδέες της και στις αρχές της υπηρετώντας μια νέα πολιτική, ένα νέο πολιτικό ήθος και ύφος εξουσίας, μια νέα πολιτική συμπεριφορά.
Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να ενισχύσουμε και να ισχυροποιήσουμε την δημοτική μας παράταξη, να ασκήσουμε υπεύθυνη και γόνιμη αντιπολίτευση, να ασκούμε αυστηρό έλεγχο της επόμενης δημοτικής αρχής και να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα του θεσμικού ρόλου των συμβούλων της αντιπολίτευσης.
Κύριο μέλημα μου είναι η ανασύνταξη των κοινωνικών προοδευτικών δυνάμεων για να δημιουργήσουμε ένα πλειοψηφικό ρεύμα με προοδευτική κατεύθυνση στο δήμο μας , στο τόπο μας, στην κοινωνία μας. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας κορυφαίος θεσμός της δημοκρατίας μας και πρέπει να τον υπηρετούν προοδευτικά άτομα με κοινωνικές ευαισθησίες. Η νέα γενιά του τόπου μας πρέπει να ανταποκριθεί στην πρόσκληση μας, να ενταχθεί στην παράταξη μας και να δημιουργήσουμε ένα πλειοψηφικό ρεύμα αλλαγής στην τοπική μας κοινωνία. Αρνούμαστε τους δημαγωγούς, τους λαϊκιστές και τους απλούς διαχειριστές κάθε μορφής εξουσίας.

Η «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ» είναι εδώ και θα μείνει εδώ για να δώσει όλες εκείνες τις μάχες, για να διαμορφώσουμε μια νέα σελίδα στο τόπο μας.
Οι τρείς δημοτικοί σύμβουλοι και οι επτά σύμβουλοι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων που εκλέχθηκαν κατά την εκλογική διαδικασία αποτελούν μια δημοτική ομάδα η οποία θα εκπροσωπήσει την παράταξη μας στα θεσμικά όργανα του δήμου.
Δεσμευόμαστε ότι δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη σας, την ψήφο σας , την εντολή που μας δώσατε. Θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις τα συμφέροντα του τόπου μας και των κατοίκων του.


Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας

Τάσος Λάμπρου
Κρανίδι, 20/5/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΤΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ»ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/5/2014

Την Δευτέρα 19/5/2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και των συμβούλων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων της δημοτικής παράταξης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ» στο λύκειο Κρανιδίου κατόπιν προσκλήσεως του επικεφαλής της, κου Τάσου Λάμπρου.
Ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος κατά τις πρόσφατες εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 στην κεντρική του εισήγηση είπε τα εξής:
Α) Ευχαρίστησε όλους τους υποψηφίους συμβούλους για την συμμετοχή τους τόσο στο ψηφοδέλτιο της παράταξης  όσο και για την εκλογική  μάχη που έδωσαν και δήλωσε ότι το ποσοστό του 20% που έλαβε η παράταξη αποτελεί ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στις παρούσες εκλογικές συνθήκες όπως αυτές διαμορφώθηκαν από έναν πολυκερματισμένο εκλογικό τοπίο  με έξι δημοτικές παρατάξεις καθώς επίσης με τις έντονες πολιτικές πιέσεις που ασκήθηκαν στη λογική των ψεύτικων τεχνικών δίπολων και της εφαρμογής παλαιοκομματικών μεθόδων και λογικών.
Β) Τόνισε ότι η δημοτική παράταξη ιδρύθηκε με κύριο σκοπό και στόχο να συμβάλλει στην πρόοδο του τόπου και την ευημερία των κατοίκων του. Ήρθε να υπηρετήσει την αναγκαιότητα να συνδιαμορφώσουμε μια νέα σελίδα για τον τόπο μας να αλλάξουμε την πολιτική μας συμπεριφορά , να διαμορφώσουμε ένα νέο ήθος και ύφος εξουσίας.
Γ) Η δημοτική ομάδα που προέκυψε από τις εκλογές με τους 3 δημοτικούς σύμβουλους και τους 7 συμβούλους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων αποτελεί δέσμευση ότι η παράταξη μας θα ασκήσει το θεσμικό ρόλο που της ανατέθηκε από τους δημότες ,θα ασκήσει γόνιμη και εποικοδομητική αντιπολίτευση.  Θα ελέγχει την επόμενη δημοτική αρχή όποια και αν είναι αυτή, η οποία θα εκλεγεί στις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014.
Δ) Εισηγήθηκε ότι για τις επαναληπτικές εκλογές  της 25ης Μαΐου  2014 η θέση της παράταξης είναι τόσο οι σύμβουλοι όσο και οι δημότες που εμπιστεύτηκαν την παράταξη μας να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Η ΨΗΦΟΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ αποτελεί την μόνη πολιτική επιλογή με κριτήριο την πρόοδο του τόπου μας. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε ανίερες  συναλλαγές παλαιοκομματικού χαρακτήρα και σε συμπεριφορές που μέχρι και πρόσφατα δίχασαν την τοπική μας κοινωνία. Οι σύμβουλοί μας και οι ψηφοφόροι μας, ας επιλέξουν ότι τους λέει η συνείδηση τους για τις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Μαιου 2014.
 Τελειώνοντας τόνισε ότι η παράταξη ιδρύθηκε για να υπηρετήσει τον τόπο μας ,αποτελούμενη απ’ ότι το καλύτερο διαθέτει η κοινωνία της Ερμιονίδας , αγκαλιάστηκε και υποστηρίχτηκε με θέρμη από τους ψηφοφόρους της έχοντας παράλληλα και την γενική παραδοχή για την ποιοτική υπεροχή της. Αυτό μόνο είναι η αρχή.


                                   Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης

«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ»