Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Στην ανοικτή δημόσια συζήτηση χθες, για την διαχείριση απορριμμάτων Ερμιονίδας


Είχαμε την τύχη να συμμετάσχουμε  χθες, στην πολύ ενδιαφέρουσα  και εποικοδομητική συνάντηση, που διοργάνωσε η ΠΑΠΟΕΡ σε συνεργασία με τη  CISD.
Μάθαμε από πρώτο χέρι αλήθειες που αφορούν  τα σκουπίδια μας και το τι   «παίζεται» γύρω απ αυτά.
Οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων, που τίμησαν αυτήν τη συνάντηση, κατέθεσαν ολοκληρωμένες απόψεις και μίλησαν με ειλικρίνεια.
Η κα Καραβασίλη πρόεδρος της CISD ( Παρατηρητήριο πολιτών για την αειφόρο ανάπτυξη) με γνώση και εμπειρία για θέματα που αφορούν τη διαχείριση απορριμμάτων, αφού μας ενημέρωσε αναλυτικά μας διαβεβαίωσε ότι αυτή η συνάντηση ήταν η αρχή και ότι μέσα στο Δεκέμβρη θα δρομολογηθεί η επόμενη.
Η κα Αλεβίζου ήταν εκεί.
Ο κος Καμιζής Δήμαρχος Ερμιονίδος,  ο άμεσα ενδιαφερόμενος για τη διαχείριση των απορριμμάτων μας, ανακοίνωσε την πρόφαση να μην παρευρεθεί στο ιστολόγιο της παράταξης του, την τύπωσε και την έστειλε με τον αντιδήμαρχο κο Κούστα να μας την μοιράσει και να μετά να φύγει…
Το πρώτο βιντεο, με μια σημαντική είδηση απο τον κο Μπούκλη που εκπροσώπησε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, απο τον  Ιχνηλάτη .

Θα ακολουθήσουν και άλλα.

 Το κάλεσμα του κου Μπούκλη ήταν για συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας σε πρόγραμμα διαχείρισης στερεών αποβλητών υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου αν και εφόσον το επιθυμεί με απόλυτη προτεραιότητα .
Η χρηματοδότηση θα είναι απο το ΕΠΕΡΑ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης