Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Σε ένταση οι σχέσεις μας με τους αγαπητούς γείτονες Υδραίους


πηγή φωτ:sikam
Αρνητική ομόφωνα ήταν η απάντηση του Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας χθες, στην αίτηση  για επισκευή και επέκταση προβλήτας στο Μετόχι Θερμησίας , βασιζόμενη στο ότι η μελέτη που ακολουθούσε την αίτηση  είχε άλλο σχεδιασμό και προοπτική για κατασκευή τουριστικού λιμένα.
 Ανάλογες αναφορές: eikonoskopionews
 
Παρακάτω ακολουθεί η ενυπόγραφη διαμαρτυρία εκατοντάδων Ερμιονιτών που κατατέθηκε στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας στη χθεσινή συνεδρίαση.


ΠΡΟΣ   :  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΘΕΜΑ  :  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Όλοι οι παρακάτω υπογραφόμενοι κάτοικοι, επαγγελματίες και φορείς της τοπικής κοινότητας Ερμιόνης του Δήμου Ερμιονίδας, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την υποβάθμιση του τόπου μας και κατ’ επέκταση όλων των δραστηριοτήτων μας σε κοινωνική ή επαγγελματική έκφανση που συντονισμένα επιδιώκεται, με την προσπάθεια ανάδειξης της ακατάλληλης προβλήτας του Μετοχίου Ερμιονίδας σε λιμένα, όπου καθημερινά επιβάτες επιβιβάζονται και αποβιβάζονται σε πλοία με προορισμό την Ύδρα.
Με την υπ’ αριθ. πρωτ. 1071541/7691/Β0010/27-8-1999 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, παραχωρήθηκε απευθείας στον τότε Δήμο Ερμιόνης το δικαίωμα χρήσης αιγιαλού για την κατασκευή αυτής της προβλήτας για την αποκλειστική χρήση της υδροφόρας.
Με την υπ’ αριθ. 70/2010 απόφασή του ο φορέας διαχείρισης ήτοι το Δ.Λ.Τ. Ερμιόνης, δεν ενέκρινε σχετικό αίτημα του Δ.Λ.Τ. Ύδρας για επέκταση και επισκευή της προβλήτας αυτής.
Και εσείς σήμερα, ως φορέας διαχείρισης, πρέπει να αρνηθείτε την αποδοχή του αιτήματός τους για επισκευή του μώλου Μετοχίου και επέκταση αυτού με παράλληλη αναβάθμισή του σε λιμένα, σύμφωνα με την κατατεθειμένη σε εσάς μελέτη.
Να μην δεχθείτε την απομόνωση του νόμιμου λιμένα Ερμιόνης. Δεν πρέπει να γίνουμε άγονη γραμμή.
Ας παραμείνει ο μώλος αυτός ως έχει για τη χρήση της υδροφόρας, όπως και αδειοδοτήθηκε.
Η μεταφορά προϊόντων, αγαθών και επιβατών, που μέχρι σήμερα γίνεται κατά παράβαση των νόμων από το Μετόχι, ας γίνεται πλέον από το νόμιμο και αναγνωρισμένο λιμένα Ερμιόνης, ο οποίος πληρεί όλες τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές του Νόμου.
Οφείλουμε, στο πλαίσιο των καλών σχέσεων, να σεβαστούμε όλοι την ανάγκη ανάπτυξης όχι μόνο της δικής μας αλλά της ευρύτερης περιοχής.
Δεν μπορούμε όμως να μείνουμε απλοί θεατές και να δεχθούμε την υποβάθμιση του τόπου μας και της ίδιας της ζωής μας που συντονισμένα επιχειρείται.
Δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε και να περιμένουμε καρτερικά την καταστροφή μας, που έρχεται.
Αντιδρούμε και εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας προς κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο και ζητούμε απλά και μόνο την εφαρμογή των Νόμων.

Ερμιόνη 6 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης