Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Στην φυλακή ο 62χρονος συνταξιούχος πρώην υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας

Προθεσμία για χθες Τρίτη είχε ζητήσει και είχε λάβει από τον εισαγγελέα ο 62χρονος συνταξιούχος πρώην υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού, προερχόμενο από παραποίηση των στοιχείων των εργοδοτικών εισφορών στο ΙΚΑ. Με την ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 62χρονος Χ.Σ συνταξιούχος υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και πρόκειται να μεταχθεί στις φυλακές του Μαλανδρίνου στην Άμφισσα.
Από την μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, που αφορούσε μόνο ένα συγκεκριμένο διάστημα, διαπιστώθηκε ότι την τελευταία τριετία, είχε υπεξαιρέσει το χρηματικό ποσό των 252.000 ευρώ
περίπου. Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, στις μηνιαίες καταστάσεις μισθοδοσίας του προσωπικού της, οι οποίες τηρούνταν στο αρχείο, για τα έτη 2009, 2010 και 2011, διαπιστώθηκε ότι είχαν παραποιηθεί, σε σχέση με αυτές που είχαν καταχωρηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα και με βάση τις οποίες το Δημόσιο, κατέβαλε ως εργοδότης τις εισφορές, στο ΙΚΑ.
Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, στο Ναύπλιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πρωτότυπα παραστατικά αναλήψεων – καταθέσεων, τα οποία αφορούσαν την υπόθεση, καθώς και άλλα παραστατικά έγγραφα – καταστάσεις μισθοδοσίας προσωπικού, τα οποία θα έπρεπε να τηρούνται στο αρχείο της υπηρεσίας του.